Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Srbija

12. 11. 2010.

Okončana rasprava o Zakonu o zdravstvenoj zaštiti

Skupština Srbije završila je u četvrtak uveče raspravu o amandmanima na predložene izmene Zakona o zdravstvenoj zaštiti, a sednicu će nastaviti u utorak.

U raspravi o izmenama Zakona o zdravstvenoj zaštiti, poslanici Srpske radikalne stranke (SRS), Srpske napredne stranke (SNS) i Demokratske stranke Srbije (DSS) oštro su kritikovali ministra zdravlja Tomicu Milosavljevića optužujući ga da je odgovoran za "haos" u zdravstvenom sistemu.

Oni su ocenili da predložene izmene zakona koje se odnose na mogućnost dopunskog rada zdravstvenih radnika u privatnoj praksi otvaraju prostor za korupciju i da će je legalizovati.

Poslanik SRS Petar Jojić kazao je da bi zbog korupcije u zdravstvu ministar Milosavljević trebalo da podnese ostavku. Na navode Jojića, predsednica parlamenta Slavica Djukić-Dejanović kazala je da nije sporno da ima korupcije u zdravstvu i da državni organi treba da rade svoj posao, ali je Jojiću poručila da svojim obraćanjem urušava ugled savesnih lekara koji rade u teškim uslovima.

Izmenama Zakona o zdravstvenoj zaštiti predvidjeno je da zdravstveni radnik zaposlen u zdravstvenoj ustanovi ili privatnoj praksi može da zaključi ugovor o dopunskom radu najviše do jedne trećine radnog vremena.

Nema komentara.

Ostavi komentar