Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Srbija

13. 11. 2010. Izvor:Beta

Lečenje i kod privatnika o trošku RZZO-a

Novim pravilnikom o pravima iz obaveznog zdravstvenog osiguranja osiguranici, pored lekova i medicinsko-tehničkih pomagala, imaju pravo na upućivanje kod lekara u privatnom domu zdravlja i drugim privatnim ustanovama sa kojima Republički zavod za zdravstveno osiguranje (RZZO) ima potpisan ugovor o saradnji.

U tom zavodu agenciji Beta je rečeno da pacijenti imaju prava na ambulantno-specijalističke preglede i stacionirano lečenje kod lekara koji rade privatno ukoliko svoja prava nisu ostvarili kod izabranog lekara u državnoj ustanovi.

Pravilnik o načinu i postupku ostvarivanja prava iz obaveznog zdravstvenog osiguranja objavljen je u poslednjem Službenom glasniku i u primeni je od srede, 10. novembra.

Tim pravilnikom jasnije su regulisana i prava osiguranika na bolovanje, a novina je i da će se lekarima specijalistima dodeliti ID broj radi propisivanja medicinsko-tehnickih pomagala na teret RZZO-a. Značajna novina je i mogućnost koriscenja zdravstvene zastite u mestu u kom osiguranik privremeno boravi, bez obzira na razlog i dužinu privremenog boravka, rečeno je u RZZO-u.

Nema komentara.

Ostavi komentar