Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Srbija

15. 11. 2010.

Srbija će učiniti sve da uhapsi begunce

Predsednik Srbije Boris Tadić razgovarao je u ponedeljak sa glavnim tužiocem Haškog tribunala Seržom Bramercom, koji je u poseti Beogradu povodom pripreme svog redovnog izveštaja Savetu bezbednosti UN.

Predsednik Tadić preneo je Bramercu da će Srbija nastaviti da čini sve kako bi locirala, uhapsila i izručila dva preostala haška optuženika, Ratka Mladića i Gorana Hadžića, saopštilo je Predsedništvo.

Bramerc je rekao da će izveštaj o saradnji Srbije sa Haškim sudom u sredu uputiti Savetu bezbednosti UN koji će o tome raspravljati 6. decembra, ali nije precizirao šta će se naći u izveštaju.

Odgovarajući na pitanje kada će se u izveštaju o saradnji Srbije naći termin "puna saradnja", Bramerc je rekao "da je teško u par reči svesti celokupan proces saradnje" i dodao da je to proces koji je "u prošlosti imao više nedostataka i više uspeha u poslednje vreme".

On je ocenio da ima prostora za unapredjenje, ali je takodje izrazio zadovoljstvo saradnjom sa Nacionalnim savetom za saradnju sa Haškim sudom i tužiocem za ratne zločine Vukčevićem, ocenivši da je ona bila dobra i profesionalna i da će to pomenuti u svom izveštaju.

Glavni tužilac Haškog tribunala danas je u Beogradu razgovarao sa premijerom Mirkom Cvetkovićem, predsednikom Nacionalnog saveta za saradnju sa Haškim tribunalom Rasimom Ljajićem i predsednikom Višeg suda Dragoljubom Albijanićem.

Nema komentara.

Ostavi komentar

Najčitanije