Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Srbija

15. 11. 2010. Izvor:Beta

Niz propusta u radu Instituta u S. Kamenici

Zaštitnik gradjana Saša Janković utvrdio je niz propusta u organizovanju dopunskog rada radi lečenja od malignih bolesti u Institutu za onkologiju Vojvodine u Sremskoj Kamenici i preporučio Pokrajinskom sekretariju za zdravstvo da razmotri težinu propusta i odluči o eventualnoj odgovornosti, saopšteno je u ponedeljak iz njegove službe.

U saopštenju Zaštitnika gradjana navodi se da je utvrdjeno da je Institut za onkologiju Vojvodine organizovao lečenje od malignih bolesti kroz dopunski rad, iako je to lečenje obuhvaćeno obaveznim zdravstvenim osiguranjem i za njega Institut ima obezbedjene lekare.

Dodaje se da je Institut počeo sa obavljanjem dopunskog rada pre nego što je dobio neophodnu saglasnost Ministarstva zdravlja, a sa pojedinim zaposlenim na Radiološkoj klinici zaključio je ugovore o obavljanju dopunskog rada uprkos činjenici da im je, zbog štetnosti uslova rada, priznato pravo na skraćeno radno vreme.

Utvrdjeno je i da je zdravstveni inspektor Ministarstva zdravlja uočio neke od nepravilnosti, ali da o njima nije obavešten osnivač Instituta, to jest pokrajina, niti su preduzete mere radi njihovog otklanjanja. Ministarstvo je Institutu dalo saglasnost na Plan dopunskog rada, a da pri tom nije utvrdjivalo da li Institut ispunjava propisane uslove.

Nema komentara.

Ostavi komentar

Najčitanije