Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Srbija

15. 11. 2010.

Sudije porotnici odustali od štrajka

Sudije porotnici odustali su u ponedeljak od najavljene privremene obustave rada pošto im je predsednica Visokog saveta sudstva Nata Mesarović obećala da će biti preispitana odluka o ukidanju paušalnih nadoknada.

Predsednik Društva sudija porotnika Srbije Branislav Stošić je Nati Mesarović preneo zahteve sudija porotnika, a ona je, prema Stošićevim rečima, rekla da će odluka o ukidanju paušalnih naknada biti preispitana na sednici Visokog saveta sudstva 9. decembra i pozvala sudije porotnike da dostave svoje predloge.

Stošić je, prenoseći reči Nate Mesarović kolegama koje su mirno protestvovale pred zgradom VSS-a, naveo da isplata naknada nije u nadležnosti te institucije, već Ministarstva pravde, ali da u nadležnost VSS-a prelazi od januara 2011. godine. Nata Mesarović je, prema Stošićevim rečima, rekla da će od ministarke pravde Snežane Malović tražiti da se do kraja godine isplate zaostale nadoknade.

Stošić je dodao da je postignut dogovor da sudije porotnici, kojih po njegovim rečima u Srbiji ima oko 3.350, ne obustavljaju obavljanje te funkcije i ocenio da je sastanak u VSS protekao u konstruktivnoj atmosferi.

Nema komentara.

Ostavi komentar

Najčitanije