Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Svet

07. 10. 2010.

Novi napad na NATO konvoje

Islamski ekstremisti u Pakistanu zapalili 40 cisterni sa zalihama i gorivom NATO snaga u Avganistanu. Napad usledio posle izvinjenja SAD zbog incidenta, u kome su greškom ubijena dvojica pakistanskih vojnika.

U odvojenim napadima ekstremista u Pakistanu, zapaljeno je 40 kamiona sa zalihama i gorivom NATO snaga u Avganistanu.

Smimci sa lica mesta

Napad je usledio pošto su se Sjedinjene Američke Države izvinile zbog incidenta, u kome su greškom ubijena dvojica pakistanskih vojnika.

U napadu naoružanih napadača na jugozapadu Pakistana, zapaljeno je 20 naftnih cisterni i ubijen jedan vozač, saopštila je pakistanska policija.

Drugi napad na konvoje, koji snabdevaju NATO trupe u susednom Avganistanu, dogodio se na severozapadu zemlje.

Islamski ekstremisti u Pakistanu pojačali su napade na konvoje vojne alijanse, otkako je u raketnim napadima američkih helikoptera, prošle nedelje, ubijeno desetak ekstremista, među kojima je bilo i evropskih državljana.

Oni su bili pripadnici grupa koje su planirale napade na evropskom tlu, navode američki vojni izvori.

Od početka septembra, Sjedinjene Države pojačale su napade na uporišta ekstremista, kako bi osujetile planove pripadnika terorističke mreže Al Kaide za napade na ciljeve u Evropi.

Navodni planovi Al Kaide naveli su nekoliko zapadnih vlada da, tokom proteklih dana, svoje građane upozore da budu oprezni, ako putuju u neke zemlje sveta.

Nema komentara.

Ostavi komentar