Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Svet

10. 10. 2010.

Izvor: Beta

Kim Džon Il na paradi sa sinom

Pjongjang -- Severnokorejski lider Kim Džong Il i njegov sin i najverovatniji naslednik Kim Džong Un pojavili su se zajedno na velikoj vojnoj paradi.

Otac i sin su pratili paradu na trgu Kim Il Sung, koji je to ime dobio po osnivaču države, a čitavu manifestaciju prenosila je televizija.

Tako su stanovnici Severne Koreje prvi put mogli bolje da vide svog budućeg vodju, koji će naslediti oca i time ustoličiti i treću generaciju dinastije Kim u toj siromašnoj komunističkoj zemlji.

Vojna parada je održana u okviru proslave kojom se obeležava 65. godišnjice dolaska na vlast Radničke partije Koreje.

Ta partija je krajem prošlog meseca održala ključnu političku konvenciju, najznačajniji skup te partije u poslednjih 30 godina, na kojoj je Kim Džong Un postavljen za potpredsednika partijske vojne komisije, člana CK i generala.

Kim Džong Un, koji na paradu nije došao u vojnoj uniformi, kako su to očekivali neki analitičari, salutirao je pripadnike vojske koji su prolazili pored glavne tribine.

Naslednik dinastije Kim, 27-godišnji Kim Džong Un do pre dve nedelje je bio gotovo nepoznat javnosti, ne samo na medjunarodnom planu, već i u samoj Severnoj Koreji.

On je najmladji sin Kim Džong Ila ali njegovo ime nikada se nije pojavilo u državnoj štampi do pre mesec dana, pa politički analitičari nisu sasvim sigurni ni u tačan izgovor imena budućeg severnokorejskog vodje koji se školovao u Švajcarskoj.

Nema komentara.

Ostavi komentar