Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Svet

24. 03. 2015. Skoplje

Izvor: N1

Nova "bomba" protiv premijera

Trinaesta bomba makedonske opozicije. Predstavljen je snimak razgovora premijera Makedonije Nikole Gruevskog i ministra transporta i veza Mileta Janakieskog, u kom se čuje, prema tvrdnjama opozicije, kako dogovaraju promenu generalnog urbanističkog plana, da premijer ne bi imao komšije.

Lider opozicionog SDSM-a Zoran Zaev obelodanio je ove ekskluzivne snimke. Premijer Gruevski je ranije tvrdio da pomenuto zemljište u elitnom naselju u Skoplju nije njegovo, ali opozicija kaže da je ovim snimkom dokazala svoje tvrdnje.

Makedonski novinari su svojevremeno tragali za vlasnikom tog zemljišta, ali bezuspešno. Znalo se da su vlasnici bile neke "ofšor" kompanije, ali o direktnim vezama sa premijerom, nije bilo naznaka, kažu.

Ova "bomba", ali i sve prethodne, nesumnjivo govore o korumpiranosti države, kažu u Transparentnosti Makedonije.

Kažu da se nameće zaključak da je Makedonija zarobljena država, da postoji totalitarni režim, da nema vladavine prava, da nema sistema kontrole vlasti, niti slobode medija...

Podsetimo, Zaev je početkom februara počeo javnosti da predstavalja seriju materijala, tzv. "bombi" o nezakonitom prisluškivanju.

Nema komentara.

Ostavi komentar