Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Svet

18. 10. 2010. Izvor:B92

Italijani odlučuju o navijačima

Danas će biti održan sastanak italijanskog tužilaštva sa advokatima odbrane osam srpskih navijača, koji su uhapšeni zbog izazvanja nereda u Đenovi.

Navijači bi, prema sporazumu o priznanju krivice, mogli da dobiju kaznu od dve godine zatvora i da odmah zatim budu proterani iz Italije.

Ukoliko sudija odbije taj sporazum, navijačima preti četiri godine zatvora, a kazna bi mogla biti i uvećana zbog otežavajućih okolnosti pod kojima je krivično delo izvršeno, javila je italijanska novinska agencija ANSA.

U petak je saslušana prva grupa od četiri navijača na čelu sa vođom Ivanom Bogdanovim, posle čega im je produžen pritvor.

Navijači su se pred sudom branili da im cilj nije bio izazivanje nereda na stadionu, već da je njihov protest bio usmeren protiv Fudbalskog saveza Srbije.

U subotu su saslušana preostala četvorica navijača kojima je, takođe, produžen pritvor, navela je ANSA.

Podsetimo u utorak uveče prekinuta je utakmica između Italije i Srbijezbog divljanja srpskih navijača. Nakon incidenata i prekida utakmice, italijanska policija uhapsila je nekoliko ekstremnih navijača, među kojima i Ivana Bogdanova, za koga se pretpostavlja da je organizator nereda.

Đenova: Javnost revoltirana

U očekivanju odluke sudija o eksptremnim navijačima, pažnja italijanske javnosti usmerena je na mere bezbednosti tokom sportskih susreta, koje su, kako misli javnost u Italiji, ili odstutne ili su preterane.

Građani Đenove su juče žučno protestovali kada ih je policija na ulazu u stadion pretresala do gole kože. Muškarci su morali da se skidaju do pola i da van stadiona ostave čak i upaljače za cigarete.

Detaljno je pretresana i ženska publika, od koje je traženo da skinu šaleve.

Skrivene kamere zabeležile su revolt jednog oca, koji je na stadion došao vodeći malog sinčića za ruku. Njemu nije bilo dozvoljeno da na stadion unese flašicu od pola litre vode, potrebne za dete. Na kraju je morao da unese vodu u plastičnoj čaši.

Nema komentara.

Ostavi komentar