Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Ekološki dom i Čačalica

Izletište i spomen park Čačalica se nalazi  na istoimenom brdu iznad grada, na visini od 200 m, na kilometar od centra grada. Pokrivena je gustom šumom i sa puno zelenila, cveća, ima i tri izvora. Čačalica poseduje idealne uslove za šetnju i razgledanje biljnih vrsta, a napravljene su i brojne staze za rekreaciju i odmor kao i igrališta za decu.

Čačalica je i spomen-park, jer se na ovom prostoru nalaze tri spomenika: prvi na koji naiđete posvećen izginulima za vreme Drugog svetskog rata, drugi – sovjetskim vojinicima izginulim u Drugom svetskom ratu. Kuriozitet za ovaj spomenik je da je u njegovoj najbližoj okolini zasađeno 441 breza iz Rusije sa ruskom zemljom u znak sećanja na 441 izginulih vojnika i oficira. Treći spomenik koji se nalazi na samom vrhu brda, ogromnih dimenzija je ¨Spomenik slobodi¨. Sa ove lokacije se pruža predivan pogled na grad.

Spomen-park Čačalica zahvata površinu od preko 20 hektara, na njoj je podignut  i Ekološki dom namenjen mladima koji omogućava relaksaciju i ugođaj za sve ljubitelje prirode.

ned

21.02.

2016.

POŽAREVLJANKAeanonymous [neregistrovani] u 14:44

ekološki dom i čačalicaRe:

Kada bi bilo tako kako pisac kaže, bilo bi blago nama. Dali znate da je čačalica polčela da se pošumljava šezdesetih godina, kada smo mi srednjoškolci, imali radne akcije i sa zadovoljstvom nedeljo dolazili da sadimo drveće. Većina od nas koji smo živi pamtimo svoje drvo, a pitam dotičnog pisca ovih redova gde su posađene te 440 breze IZ Rusije sa zemljom iz Iste, A što se tiče doma koliko godina zvrji prazan.Ima nas kojima mozak nije kao u kišne gliste, a čudi se ovoj radio stanici koja važi za nezavisnu pušta ovakve neistine, tako da se nadam da i moj komentar nećete objaviti, BOOM 93 baš ste me razočarali.

Odgovori
sub

27.12.

2014.

anonymous [neregistrovani] u 20:54

Re:

tako je gospodine,kad bi pola pozarevljana mislilo kao vi mi bi bili sretni zbog nase cacalice

Odgovori
sub

27.12.

2014.

anonymous [neregistrovani] u 20:51

Re54

MA SVETI NIKAD A MOZDA NI TAD


Odgovori
sub

06.12.

2014.

anonymous [neregistrovani] u 22:19

Re:

CACALICA SU PLUCA POZAREVCA OCUVAJMO JE OD NARKOMANA PIJANACA SETACA KEROVA CUVAJMO JER CACALICA JE NAS PONOS A I NASA OBAVEZA DA JE SACUVAMO.OPSTINARI ULOZITE DA DOM NA CACALICI BUDE OAZA MIRA SRECE I RADOST SVIH MLADIH POZAREVLJANA A I SVIH NAS !

Odgovori
pet

27.12.

2013.

Љубо Питљиви [neregistrovani] u 17:31

УПОТРЕБНА ДОЗВОЛА

Када ће Еколошки до да добије употребну дозволу ид а тај простор оживи???

Odgovori

Ostavi komentar