Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Predstavljamo

10. 04. 2015.

Autor: K. Tričković Izvor: Boom 93

"Požarevac će biti bolji i lepši"

"Grad ulaže velika sredstva u komunalnu infrastrukturu i Požarevac će biti bolji i lepši u ovoj godini u odnosu na prethodne", rekao je u prazničnom intervjuu za Boom 93 direktor JP "Direkcija za izgradnju grada", Slavko Živković.

  

Boom 93: Kako je proteklo prvo tromesečje 2015-e u "Direkciji za izgradnju"?

Živković: "U prvom tromesečju tekuće godine "Direkcija za izgradnju" je u potpunosti ispunila svoj plan javnih nabavki, odnosno poslove i zadatke koji su nas očekivali. Naime, sama investiciona sredstva su bila vrlo mala, malo je izdvojeno u budžetu za ovu godinu za investicije, ali su zato bila velika sredstva za tekuće održavanje infrastrukture, putne, elektro i svih drugih instalacija i uspeli smo da zaključimo sve ugovore vezane za ta održavanja."

Boom 93: Rebalansom su opredeljena znatno veća sredstva za investicije preko "Direkcije za izgradnju". Šta možemo da očekuje do kraja godine?

Živković: "Rebalansom budžeta su usvojena velika investiciona sredstva, te nas u ovoj godini čekaju velike investicije, pre svega na daljoj razradi kišne kanalizacije. Upravo završavamo projekte vezane za prikupljanje kišne kanalizacije u ul. Prvi partizanski odred i na Varoškom brdu i očekujem da ćemo pre početka leta ući u realizaciju ta dva projekta za koja je izdvojeno 105 miliona dinara.

Nastavljamo sa izgradnjom fekalne kanalizacije vezane za uspostavljanje zaštitne zone vodoizvorišta. U izgradnji primarne fekalne kanalizacije Požarevac-Lučica-Prugovo-Poljana došli smo do Lučice i sada nastavljamo do Prugova. Vrednost te investicije je 35 miliona dinara. Radimo i projekat sekundarne mreže fekalne kanalizacije za naselje Lučica, kao i za naselje Ljubičevo gde je takodje izgradjena primarna fekalna kanalizacija. Očekujemo da ćemo prvu fazu tog posla završiti ove godine, a za taj projekat je izdvojeno više od 100 miliona dinara.

U gradu se takodje nastavlja izgradnja fekalne kanalizacije. U centru Zabele će se raditi nova kanalizaciona mreža, a i u samom zatvoru radiće se fekalna kanalizacija i priključak na primarni vod. To su neke osnovne investicije vezane za komunalnu infrastrukturu.

Pored toga imamo velika ulaganja u izgradnju i poboljšanje kvaliteta putne infratsrukture, a ukupna investiciona sredstva u ovoj godini iznose preko milijardu dinara i očekujem da će veliki deo posla za koji su ta sredstva opredeljena, biti i realizovan. Da napomenem da su ove investicije usvojene rebalansom budžeta krajem marta i tek negde od juna može da počne da se radi po tim sredstvima, jer su prethodno potrebne javne nabavke.

Grad ulaže velika sredstva u komunalnu infrastrukturu i Požarevac će biti bolji i lepši u ovoj godini u odnosu na prethodne.

Koristim ovu priliku da u svoje i ime zaposlenih svim našim sugradjanima čestitam Uskrs."

pet

10.04.

2015.

anonymous [neregistrovani] u 19:56

Re:

Trebalo bi sledece godine,ovi nasi,okalni...

Odgovori
pet

10.04.

2015.

anonymous [neregistrovani] u 18:33

...

Da nece neki izbori uskoro?

Odgovori

Ostavi komentar