Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Predstavljamo

04. 05. 2017.

Autor: K. Tričković Izvor: "Puls grada"

"Ne kockajte se" svojim imetkom

Kupovinom pokretnosti nepokretnosti ne završava se proces “sticanja imovine”. Kada “sve što imamo” uložimo a zatim kupljeno ne osiguramo činimo veliki, a istovremeno potpuno neopravdan rizik. Polisa osiguranja imovine je ono što nas čini bezbednim i sigurnim od štete.

“Osiguranje imovine je ranije bilo obavezno a prosto je bilo i deo kulture življenja. Danas nije tako iako su sredstva koja treba izdvojiti za polisu osiguranja imovine veoma skromna”, kaže Ivan Štofhanj, direktor agencija za zatupanje u osiguranju “Lider Plus”.

“Polisa osiguranja imovine, bilo da je reč o stambenom ili poslovnom prostoru, pokriva štetu koju izazivaju požar, udar groma, eksplozija, grad, poplava, bujica, izliv vode iz kanalizacionih i vodovodnih cevi, provalna krađa, razbojništvo, ali i odgovornost prema trećim licima, što je posebno interesantno za one koji žive “pod zajedničkim krovom”, u stambenim zgradama.

U takvim ponudama možemo dodatno ugovoriti i osiguranje članova domaćinstva starosti do 75 godina, za slučaj povrede ili smrtnog slučaja  usled bolesti ili nezgode. Dakle, jedan ozbiljan paket možemo ugovoriti za iznos od 4 do 6 hiljada dinara na godišnjem nivou”, kaže Štofhanj.

Mnogo je onih koji rizikuju da “u trenutku” izgube veliki deo ili kompletnu imovinu. “Kada su bile poplave 2014. godine ispostavilo se da je samo 1,6% ukupnog broja oštećenih domaćinstava bilo osigurano. Međutim, neverovatna stvar je da se u Obrenovcu i okolini i dalje nastavlja taj trend, jer ljudi veruju da se tako nešto neće ponoviti. Bez obzira na to da li je razlog naš mentalitet, način života, kultura, zaista apelujem na sve da ne treba ništa prepuštati slučaju”, naglašava Štofhanj.

Direktor agencije “Lider plus” je u “Pulsu grada” podsetio i na dodatno osiguranje vozila, ali i akciju koja i dalje traje za sve klijente koji osiguraju vozilo, da uz polisu osiguranja dobijaju besplatan tehnički pregled i putnu asistenciju.

On je takođe podsetio da na put u inostranstvo nikako ne treba kretati bez polise putnog i zdravstvenog osiguranja i najavio akciju sledećeg meseca koja donosi dodatni popust od 20%, te će osiguranje na dnevnom nivou koštati samo 80 dinara, a polisa pokriva troškove do 30.000 evra.

Agencija “Lider plus” se u Požarevcu nalazi na Trgu Stevana Maksimovića 2/6 (suteren tržnog centra “Konak” kod zgrade Komiteta), a u potrazi za informacijama o programima osiguranja možete ih kontaktirati i putem telefona 012 / 532 – 971 ili email adrese: liderplus012@gmail.com.

Nema komentara.

Ostavi komentar

Najčitanije