Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Puls grada

27. 12. 2016.

Autor: K. Tričković Izvor: "Puls grada", N1

Požarevljani među najaktivnijima u online kupovini

KupujemProdajem, jedan od najpopularnijih sajtova za online prodaju i kupovinu u Srbiji, objavio je listu najtraženijih artikala tokom 2016. godine, kao i listu gradova iz kojih je postavljeno najviše oglasa. Među njima je i Požarevac.

Tokom proteklih 12 meseci preko ovog portala prodato je preko milion predmeta, ukupne vrednosti od 159,4 miliona EUR.

Tako, tri kategorije u kojima je prodat najveći broj artikala su mobilni telefoni, kompjuterska oprema i kućni aparati i elektronika. Pored toga, značajan broj proizvoda prodat je u kategoriji auto opreme, kao i obuće i odeće.

Razmenjeno je čak 21,68 miliona poruka tokom 2016. na ovom sajtu.

Gledajući ukupnu vrednost prodate robe po kategorijama, najviše novca (€43.790.165,82) je potrošeno na nekretnine, što nije iznenađujuće. Odmah iza toga ljudi su najviše potrošili na automobile + (€22.321.173,48), a treću kategoriju su zauzeli mobilni telefoni.

Publikacija dalje pokazuje da su odeća, obuća i muzički instrumenti još neke od najtraženijih i najpopularnijih kategorija ove godine, sa statistikom od preko 134 hiljade prodatih stvari, dok su korisnici ovog portala znatan deo novca izdvojili i za poljoprivredne mašine i proizvode, zatim auto delove, te raznu industrijsku opremu.

Najviše oglasa je bilo u kategorijama mobilnih telefona i opreme, automobila i knjiga.

Preko portala KupujemProdajem prodato je 26.992 iPhona, i čak 5.183 traktora. Na visokom mestu su i psi, kojih je prodato preko 11.000.

Četvrtina oglasa je došlo iz Beograda, a značajan broj je postavljen i od korisnika iz Novog Sada, Niša i Požarevca. Ipak, najviše oglasa je postavljeno iz raznih gradova u Srbiji, preko 50 posto.

Nema komentara.

Ostavi komentar