Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Puls grada

12. 05. 2017.

Autor: K. Tričković Izvor: "Puls grada", Danas

Počinje prijavljivanje za polaganje prijemnog ispita

Učenici koji bi želeli da upišu neku od specijalizovanih srednjih škola od danas do 15. maja mogu da se prijave za polaganje prijemnog ispita u tim obrazovnim ustanovama.

Učenici koji konkurišu za upis u Matematičku, Filološku gimnaziju i odeljenja tih gimnazija, odeljenja za učenike sa posebnim sposobnostima za fiziku i računarstvo i informatiku, kao i za umetničke škole, moraju da polažu prijemni ispit. Polaganje ispita počinje 27. maja i traje do 6. juna, a konačni rezultati treba da budu objavljeni najkasnije do 9. juna.

I ovi, kao i učenici koji konkurišu za upis u "obične" srednje škole moraju da izađu na završni ispit, koji će polagati sredinom juna u svojim matičnim osmoletkama. Test iz srpskog, odnosno maternjeg jezika, rešavaće 14. juna, matematiku 15, juna, a kombinovani test 16. juna, od 9 do 11 sati. Preliminarne rezultate male mature škole će objaviti 18. juna, a konačne 23. juna.

Na završnom ispitu učenik može da osvoji najviše 30 poena (po 10 na svakom testu), a po osnovu uspeha u šestom, sedmom i osmom razredu maksimalno 70. Za upis četvorogodišnjih profila potrebno je najmanje 50 bodova. Dodatne poene donose rezultati sa međunarodnih i republičkih takmičenja učenika osmog razreda, ali samo iz predmeta koji se polažu na maloj maturi.

Nema komentara.

Ostavi komentar