Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Puls grada

15. 05. 2017.

Autor: K. Tričković Izvor: "Puls grada"

"Mačevanje rečima": Ko su Gospa i Vitez od reči

U požarevačkoj biblioteci “Ilija M. Petrović” u petak je održano “Mačevanje rečima”, takmičenje u igri rečima sa ciljem da motiviše decu u bogaćenju sopstvenog fonda reči.

Projekat "Mačevanje rečima" osmislile su bibliotekarke Narodne biblioteke „Ilija M. Petrović“ u Požarevcu Slavica Vučinić i Aleksandra Milenković. Poster za ovaj neobičan turnir prihvaćen je za učešće na 83. IFLA Konferenciji koja će biti održana u Vroclavu ove godine.

Učesnici su bili učenici osnovnih škola sa područja Grada Požarevca. Turnir je osmišljen tako da deca kroz igru i takmičenje bogate svoj rečnik i uče da vole knjigu i poštuju kulturu govora. Traženjem pravog značenja reči i njihovom upotrebom u što maštovitijoj rečenici izvrešena je eliminacija kandidata. Na samom kraju, ostalo je šestoro takmičara sa poznavanjem najvećeg broja reči koje su usvojili čtanjem knjiga. Glasanjem i bodovanjem izabrani su Vitez od reči - Sava Stefanović, učenik 1. razreda OŠ “Sveti Sava” i Gospa od reči – Lena Kuzmanović, učenica 2. razreda OŠ “Dositej Obradović”, koji su dobili vredne poklone.

Drugo mesto osvojili su Nikolina Šindik, učenica 7. razreda OŠ “Sveti Sava” i Ilija Simić, učenik 3. razreda OŠ “Kralj Aleksandar I”. Treće mesto osvojili su Kristina Tadić, učenica 4. razreda i Nemanja Cvijović, učenik 2. razreda OŠ “Dositej Obradović”. Njima su takođe dodeljene nagrade, a ostalim učesnicima uručene su zahvalnice.  

Nema komentara.

Ostavi komentar