Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Puls grada

04. 12. 2017.

Autor: K. Tričković Izvor: "Puls grada"

Održan prvi Festival sporta

U kostolačkoj Sportskoj hali u subotu je organizovan prvi Festival sporta. Na ovoj manifestaciji predstavljeni su svi sportski klubovi i organizacije sa teritorije Gradske opštine. Brojni mališani, ali i stariji Kostolčani imali su priliku da se na jednom mestu upoznaju sa svim aktivnostima, ali i velikim uspesima u bogatoj istoriji ovih sportskih kolektiva. Cilj festivala je promovisanje sporta i zdravog načina života, kao i razvoj sporta na lokalnom nivou.

Na prvom Festivalu sporta u Kostolcu učestvovala su 22 kluba: muški i ženski Rukometni klub „Rudar“, muški i ženski Odbojkaški klub „Rudar“, Sportsko ribolovno društvo „Dunavac“ – Kostolac, Sportska organizacija „PARTIZAN“, Stonoteniski klub „Rudar“, Omladinsko – pionirski fudbalski klub „Rudar 2001“, Fudbalski klub ,,Kostolac 2008“, Kuglaški klub „Rudar“, Šah klub „Rudar“, Kajak i kanu klub „Veslo“, FK „Borac“ – Klenovnik, FK „Dunavac“ – Petka, FK „Pobeda“ - Stari Kostolac, FK „Dunav“ – Ostrovo, Džiu džicu klub „Kostolac“, Sportsko udruženje ,,Borilački centar Knez Miloš - KOS“, GET FIT klub – Kostolac, Nautički klub „Dunavac“, Sportsko udruženje „Maraton tim Požarevac“ i najmlađi sportski kolektiv „Kostolačko ragbi udruženje“, koji je osnovan 2016. godine i ima 30 članova.

“Današnji dan je kruna našeg rada u prethodnom periodu. Trudili smo se da kao lokalna samouprava, a uz veliku pomoć Kulturno sportskog centra „Kostolac“ i svih ljudi koji se bave sportom obezbedimo najbolje uslove za bavljenje kako rekreativnim, tako i profesionalnim sportom. Na taj način možemo predstaviti rezultate našeg rada. a lokalna samouprava će i u narednom periodu nastaviti da razvija sve uslove za pravilan fizički razvoj dece i da izdvaja značajna sredstva za razvoj sporta i održavanje sportskih terena”, rekao je Ivan Savić, predsednik Gradske opštine Kostolac, otvarajući Festival sporta.

Serdžo Krstanoski, direktor kostolačke Osnovne škole „Jovan Cvijić“, istakao je da je Festival sporta prilika da se deca upoznaju sa svim sportskim klubovima koji aktivno rade na teritoriji kostolačke opštine: “Bavljenje sportom je veoma važno za mlade, za njihov razvoj i zato je Festival sporta veoma važan za sve nas. Nadam se da ćemo taj zdrav način života i sport promovisati kao vrednost ovog grada. Želja mi je da se od danas svi uključite u sport, da probate da pronađete sebe u nekoj sportskoj disciplini i da što duže ostanete u sportu”, rekao je Krstanoski.

Predsednicima svih klubova pohvalnice za doprinos razvoju sporta, kao i zahvalnice klubovima za učešće na prvom Festivalu sporta u Kostolcu uručila je Jelena Šamanc, direktorka Kulturno-sportskog centra „Kostolac“, koji je organizator Festivala, u saradnji sa klubovima sa teritorije Gradske opštine. Pokrovitelj manifestacije je bila Gradska opština Kostolac.

Trka u puzanju beba

U okviru Festivala organizovane su i dve „Trke u puzanju beba“, za koje je bilo prijavljeno 12 beba, od kojih najmlađa ima samo šest meseci. U mlađoj grupi (do 12 meseci) je do cilja najbrže dopuzala Anastazija Antonić, dok je u starijoj grupi (do 18 meseci) najbrža bila Srna Damjanović. Poklon pakete za sve učesnike obezbedila je apoteka „Beladona“.

Nema komentara.

Ostavi komentar