Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Da se razumemo

01. 12. 2017. Požarevac

Autor: S. Lisac Izvor: Boom 93

Jednake mogućnosti za sve

Manifestacija "U susret međunarodnom danu osoba sa invaliditetom" održana je u centru za kuluturu Požarevac.


Horskom pesmom "Deca su ukras sveta" učenika prvog, trećeg i četvrtog razreda osnovne škole "Kralj Aleksandar I" otvorena je manifestacija "U susret međunarodnom danu osoba sa invaliditetom". U programu su učestvovala i deca iz vrtića "Danica Radosavljević" koja su izvela pesmu "Ne rugaj se", a korisnici programa podrške odraslim osobama sa invaliditetom su recitovali.

Manifestacija "U susret međunarodnom danu osoba sa invaliditetom" je prilika da organizacije i udruženja koje se bave problemima osoba sa invaliditetom iznesu svoje aktivnosti i programe koje realizuju tokom godine.

Rukovodilac  centra za dnevni boravak  dece i omladine ometene u razvoju, Jasmina Turudić kao organizator manifestacije istakla je da se zajedničkim snagama može mnogo toga učiniti, te pružiti bolja usluga osobama sa invaliditetom .

"Udruženja i organizacije kroz svoje aktivnosti, redovne ili projektne, rade na podršci osoba sa invaliditetom različitog stepena i oblika invaliditeta, te svako ima priliku da prikaže i iskaže ono što je u 2017.  najznačajnije i najvrednije što je realizovano", rekla je Turudić. 

Manifestacija, između ostalog, promoviše razumevanje problema sa kojima se osobe sa invaliditetom susreću, podiže svest o dobrobitima integrisanja osoba sa invaliditetom u sve aspekte života i rada u lokalnoj zajednici. 

Ni ove godine se niko od predstavnika lokalne samouprave nije obratio na manifestaciji. Prisutan je bio samo zamenik predsednika Skupštine grada Požarevca, Milić Jovanović, koji je pratio program. 

Podsetimo, udruženja i organizacije koje se bave problemima osoba sa invaliditetom su Centar za dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju, međuopštinsko udruženje civilnih invalida rata, međuopštinsko udruženje gluvih i nagluvih Požarevac, Udruženje za negovanje zdravih stilova života "Veritas", Međuopštinska organizacija saveza slepih i slabovidih, Društvo za dečju i cerebralnu paralizu, Udruženje 8. dan...

Međunarodni dan osoba s invaliditetom obeležava se 3.decembra  i skreće pažnju da društvo radi na kvalitetnijem životu, unapređenju položaja osoba sa invaliditetu i njihovoj većoj uključenosti u sve životne tokove. Tema ovogodinjeg dana je "Transformacija ka održivom i fleksibilnom društvu za sve".

 

 


 


 
Nema komentara.

Ostavi komentar

Najčitanije