Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Javnost i odgovornost

14. 03. 2017. Požarevac

Autor: M.Ljubisavljević Izvor: Boom93

Zašto se odustalo od Aviv parka koji je nudio više radnih mesta?

U Požarevcu se za 10 miliona evra očekuje gradnja ritejl centra Stop Shop, austrijske kompanije Immofinnanz. Od kada je Stop Shop najavljen, Aviv Arlon nije spominjan kao mogućnost iako je gradska vlast dogovor sa Izraelcima najavila kao već "gotov posao". Sudeći po najavama, Aviv park nudio više radnih mesta za Požarevljane.

Immofinanz i Stop Shop će građanima omogućiti oko 300 radnih mesta. Dok se još ozbiljno pričalo o investiciji izraelske kompanije Aviv Arlon, tom investicijom je planirano da 400-500 Požarevljana dobije stalno zaposlenje.

Kroz građevinsku operativu, radilo bi oko 1.500 ljudi iz domaćih građevinskih firmi. Aviv park je poput italijanskog "Nardija" ostao neostvarena investicija. Čelnici grada su prošle godine prestali da spominju Izraelce kao opciju.

Gradska vlast je polovinom 2015. godine, pre kupovine zemlje i poslovnog prostora šećerane (oktobar 2015.), najavila nove investicije, a jedna od prvih je bilo ulaganje izraelske kompanije. Plan je bio da se u Požarevcu izgradi ritejl centar, te da gradnja počne od marta 2016. godine.

"Infrastruktura je izvedena i zemljište privedeno nameni za investitore. Ukoliko izraelska kompanija prođe sa svojom ponudom, planska dokumentacija za industrijsku zonu je pripremljena i građevinska dozvola bila bi izdata u zakonskom roku od 30 dana. Oni su spremni da odmah nakon toga krenu sa postavljanjem kamena temeljca, najkasnije u martu 2016. godine. Izgradnja traje od 9 meseci do godinu dana", rekao je Spasović krajem 2015. u svojstvu predsednika Skupštine grada.

Izraelcima je bila najinteresantnija lokacija u novoj industrijskoj zoni, na potezu iza super marketa "Tempo". Oni su izrazili želju da kupe tri parcele, ukupne površine 6 hektara i 20 ari.

Pojedinih problema sa infrastrukturom na tom potezu ima i dalje. Šahte nisu u ravni sa podlogom, a projekat uređenja prostora sadržao je greške koje tek treba ispraviti. Za sređivanje prostora, prvim ovogodišnjim rebalansom budžeta se ulaže 8.265.000 dinara (nezvanična informacija bila da je reč o sumi od 10 miliona dinara).

Izraelci su novembra 2015. godine uputili Gradskoj upravi grada Požarevca pismo o namerama, što je prvi korak u realizaciji investicije, odnosno vođenje pregovora vezanih za izgranju modernog ritejl Aviv parka.

Avgusta prošle godine, gradonačelnik izjavljuje da je Aviv Arlon i u tom trenutku želeo da investira u Požarevac. Spasović je razgovarao sa direktorom kompanije za Srbiju, Nir Sarom i dodao da je preostalo da se kompanija pisanim putem izjasni o pokretanju investicije u Požarevcu.

Istovremeno je izgradnja Aviv parka pomerena za početak 2017. godine, ali do toga nije došlo. Iz kabineta gradonačelnika za Boom 93 sada kažu da sa Aviv Arlonom nije bilo pregovora od kada je najavljen Immofinnanz kao investitor. Nije jasno zbog čega, ako se ima u vidu da će se Stop Shop graditi prekoputa, između DIS-a, Arrive i Rode.

Odgovora zašto se odustalo od izraelske investicije koja je otvarala više radnih mesta i kako je od "gotovog posla" Aviv park postao nova neostvarena investicija, i dalje nema.

sub

18.03.

2017.

Brezanac [neregistrovani] u 20:37

Ne verujte nikom

Pozarevacka prica o industrijskoj zoni prica se vec ????? Sad ovaj dolazi, sad onaj dolazi a u celoj prici je samo pranje i kradja para. Pozarevac za par godina nece postojat sa ovakvim vlastodrscima ni na mapi Srbije. Od 2000 pa do danas vladaju te isti lopovi.

Odgovori
čet

16.03.

2017.

Šahtamen [neregistrovani] u 08:57

Loša procena

Poštovani Autore, nisu šahte ni trebale da budu u ravni kote tenutnog terena već u ravni nivelete projektovanog kolovoza saobraćajnice minus 20cm potrebne za šaht poklopce sa ramom. Zašto je tako, pitajte ljude iz direkcije i političare. Zašto nije prvo odrađena nivelacija terena do kote zbijene zemljane podloge pa onda da vodovod odradi svoju infrastrukturu po trasi definisane saobraćajnice a ne da radi i slivnike koji su naknadnom nivelacijom terena skoro potpuno uništeni.Sve je naopako odrađeno od strane Investitora i nemojte skretati u pogrešne pravce jer se očito niste dobro informisali ili Vas informiše neko ko pojma nema. Pre će da je ovo drugo.

Odgovori
čet

16.03.

2017.

anonymous 1 [neregistrovani] u 06:57

Magla

Još jedna prevara u nizu

Odgovori
sre

15.03.

2017.

anonymous [neregistrovani] u 20:50

Samo jako

Samo jako

Odgovori
uto

14.03.

2017.

anonymous [neregistrovani] u 21:35

magla

kod nas sve nesto nestaje kao da nad apozarevcem vecito vlada magla.

Odgovori
uto

14.03.

2017.

anonymous [neregistrovani] u 21:18

sta se ceka

Dosdasnje inestiranje u industijsku zonu je zakopavanje narodnih para, citaj pranje para.Nejasno je jedino sto vec nije zapoceta istraga.

Odgovori
uto

14.03.

2017.

beli [neregistrovani] u 20:27

Re: ljubisa

ovaj stop shop otvorice LJUBISA PRELETACEVIC BELI

Odgovori
uto

14.03.

2017.

Cancer City [neregistrovani] u 19:27

Re:

mi smo ta deca i mogu vam reći u ime svih nas da sam jako zabrinut time što nas ništa više ne zabrinjava

Odgovori
uto

14.03.

2017.

dragan [neregistrovani] u 18:20

sramota

sram te bilo sto nas nazivas dodjosi da nije nas gastabajtera bili bi kao na jugu niko i nista jedino mi donosimo zivu kintu u grad

Odgovori
uto

14.03.

2017.

Gradjanin [neregistrovani] u 16:39

Ista prica svaki put

Pred izbore obecanja kule i gradovi, uzjahali obecanja zaboravili.... smenjivanje stranacko uveliko traje samo se o tome cuti i postavljaju se novi botovi bez odgovarajuceg zvanja oli bez diplome nebitno je....samo se pitam kada ce ovaj narod da se opameti....izgleda nikad... radi se samo ono gde mogu dobro da napune svoje dzepove...stranac placa i zida kakve vajde tu ima, zato se i ne radi...

Odgovori
uto

14.03.

2017.

Utuceni gradjanin [neregistrovani] u 16:00

android

Pozvati gradonacelnika na odgovornost i kazniti ga za iznosenje neistinitih informacija.

Odgovori
uto

14.03.

2017.

Sasa [neregistrovani] u 15:46

laz

niste valjda poverovali u njihove price

Odgovori
uto

14.03.

2017.

anonymous [neregistrovani] u 13:21

Premijer

Pricaju isto kao i njihov lider.Nazalost po nas brzo se vidi da su to neistinite price.Ali zato imamo seceranu u vlasnistvu kojoj sada placamo obezbedenje u milionskim iznosima. Pitam se samo sta cuvaju

Odgovori
uto

14.03.

2017.

Ruzno pace [neregistrovani] u 12:47

Prodavanje magle

Nama su potrebne fabrike koje ce nesto konkretno proizvoditi, a ne nesto gde ce se trositi novac.

Odgovori
uto

14.03.

2017.

Zika Zeneva [neregistrovani] u 12:40

Dokle...

Nece biti nista ni od jedne ni od druge investicije. Pogledajte vikendom, pola Pozarevca ide u Smederevo, Kragujevac i Beograd, u Pozarevcu ostaju samo ovi dodjosi iz okolnih sela kojima kupovina nije prioritet, jer to obavljaju u Becu, Trstu ili St. Galenu.
Mi obicno gradjani mozemo samo nemo da prativo vise decenijsko propadanje grada u kome zivimo i u kom nam deca stavaju.
Strasno

Odgovori

Ostavi komentar

Najčitanije