Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Ka Evropi

06. 10. 2018. Požarevac

Autor: M.Tadić Izvor: Boom93

Završen Festival evropskog filma u Požarevcu

Sinoćnom projekcijom kratkih filmova BAFTA završen je Festival evropskog filma koji se održao u Radio Caffe-u Boom93. Požarevac je po prvi put bio domaćin ovog festivala koji se održava širom gradova Srbije.

U periodu od 24. septembra pa sve do 5. oktobra građani Požarevca imali su prilike da prate Festival evropskog filma koji se po prvi put održao u Požarevcu. U prijatnom ambijentu Radio Caffe-a svi ljubitelji filma mogili su da gledaju devet filmova slovenačke („Fair Play“), nemačke („Who Am I“), portugalske („Alentejo, Alentejo“), mađarske („Hungarians for the Barca“) , kiparske ( „ Boy on the Bridge“), francuske („Je ne suis pas un salaud“), austrijske („Mademoiselle Paradis“)  i švedske („ Traspassing Bergman“) produkcije. Odziv publike tokom festivala bio je više nego dobar, a kritike na prikazane filmove su u većini pozitivne. Treba napomenuti da je ulaz tokom čitavog festivala bio besplatan za sve posetioce. 

Nakon Požarevca, putujući Festival evropskog filma nastavlja sa emitovanjem svojih filmova u drugim gradovima Srbije. Sledeća stanica ovog festivala biće Niš.

Festival evropskog filma organizuju Delegacija Evropske unije u Srbiji i EU info centar u saradnji sa Mrežom kulturnih centara zemalja Evropske unije (EUNIC).

Tekst je nastao u okviru projekta „Ka Evropi - Požarevac i Evropski put Srbije“ portala Boom 93 koji je delom finansiran sredstvima budžeta Grada Požarevca u okviru projektnog sufinansiranja medijskih sadržaja od javnog interesa.Stavovi izneti u podržanom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

 

Nema komentara.

Ostavi komentar

Najčitanije

15. 01. 2020.

Lista Singlova Boom 93