Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Ka Evropi

14. 11. 2018. Požarevac

Autor: M.Tadić Izvor: Boom93

Počeli radovi na postavljanju balon hale

Na prostoru gde su se nalazili teren za odbojku na pesku i zelena površina Gradskog bazena, počeli su zemljani radovi na postavaljanju balon hale.

Nenad Mitić, V.D. direktor Kulturno-sportskog centra Požarevac za Boom93 kaže da kraj zemljanih radova očekuje do kraja nedelje. On očekuje da će uskoro početi i radovi na betoniranju i montaži same balon. Kraj radova se očekuje do kraja godine.

Mitić je napomenuo da će Kulturno – sportski centar sledeće godine proširiti prostor bazena prema gradskom stadionu gde će se deo pratećeg sadržaja, koji se nalazio na mestu gde se postavlja balon hala, prebaciti. 

Balon hala dobijena je iz projekta „Kultura bez granica“ koji se sufinasira  sredstvima iz IPA programa prekogranične saradnje između Srbije i Rumunije. U sklopu ovog projekta nabavljena je bina koja je u grad pristigla u oktobru. Projektom je predviđeno održavanje kulturno-sportskih manifestacija u Požarevcu i Anini (udruženja likovnih kolonija, folklorni ansambli, horovi, ples, turnir u malom fudbalu za veterane), kao i održavanje sajma starih zanata i proizvođača poljoprivrednih proizvoda.

Ukupna vrednost projekta je 502.000 evra, od čega je gradu Požarevcu pripalo 277.000 evra.

Tekst je nastao u okviru projekta „Ka Evropi - Požarevac i Evropski put Srbije“ portala Boom 93 koji je delom finansiran sredstvima budžeta Grada Požarevca u okviru projektnog sufinansiranja medijskih sadržaja od javnog interesa.Stavovi izneti u podržanom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Nema komentara.

Ostavi komentar