Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Ka Evropi

15. 11. 2018. Požarevac, Beograd, Golubac

Autor: M.Tadić Izvor: Tanjug, Boom 93

Jedna od najlepših tvrđava u Srbiji uskoro dostupna turistima

Na Golubackoj tvrđavi do sada je završeno 90 odsto radova, a potpredsednik vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić kaže da će iduće turističke sezone za turiste biti dostupna kompletna tvrđava.

"Naredne godine mi očekujemo između 100.000 i 150.000 turista kada svi ovi objekti budu i završeni. Danas je završeno oko 90 odsto radova, očekujemo da do 5. decembra budu završeni radovi na unutrašnjem uređenju glavne palate, koja je centralno mesto za čitavu tvrđavu", rekao je Ljajić novinara nakon obilaska radova na Golubačkoj tvrđavi. 


U martu će, kaže, biti izgrađeni i pristupi do svih kula, odnosno metalna stepeništa. 

"Za narednu turističku sezonu imaćemo kompletnu Golubačku tvrđavu koja je dostupna turistama. Siguran sam da ćemo imati čime da se ponosimo, imaćemo jednu novu turističku destinaciju na mapi Srbije", naglasio je Ljajić. 

Naveo je da se mnogo kasnilo u realizaciji ovog projekta, pre svega zbog arheoloških radova i novih nalazišta. 

"Kada ovo sada vidite, zaista je vredelo čekati i ovo je jedna od najlepših tvrđava na Dunavu imajući u vidu da se nalazi i na ulazu u Đerdapsku klisuru čitavoj ovoj atrakciji daje posebnu važnost", rekao je ministar. 

Siguran je da u perspektivi Golubačka tvđava može da bude jedna od važnijih turističkih destinacija u čitavoj zemlji. 

"Mi smo samo ove godine, dok tvrđava nije bila dostupna za posetioce, imali oko 80.000 gostiju, od toga polovina su gosti iz Rumunije, polovina domaći turisti. Imali smo 44 pristajanja kruzera u Golupcu za 3.500 turista uglavnom iz SAD, Australije i Velike Britanije", naveo je Ljajić.

Tekst je nastao u okviru projekta „Ka Evropi - Požarevac i Evropski put Srbije“ portala Boom 93 koji je delom finansiran sredstvima budžeta Grada Požarevca u okviru projektnog sufinansiranja medijskih sadržaja od javnog interesa.Stavovi izneti u podržanom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.Nema komentara.

Ostavi komentar

Najčitanije