Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Ka Evropi

13. 11. 2019.

Autor: U.Urošević Izvor: Boom 93

Šta su nam prioriteti u novom programu prekogranične saradnje?

U Požarevcu su danas održane konsultacije sa zaintersovanima za sprovođenje novog EU Programa prekogranične saradnje Srbija – Rumunija za period od 2021. do 2027.godine.

Danas su predstavljene programske oblasti koje su preliminarno predviđene za sufinansiranje projekata koji će biti obuhvaćeni programom  za  Severnobanatski, Srednjobanatski, Južnobanatski, Braničevski, Podunavski i Borski okrug.

Zamenik gradonačelnika Požarevca, Saša Pavlović izrazio je zadovoljstvo odzivom učesnika iz Požarevca i okolnih lokalnih samouprava, na sastanku koji je održan u sali Skupštine grada.

On je Boom 93 rekao da je danas prezentovano nekoliko programskih oblasti, od kojih bi učesnici konsultacija kroz anketiranje trebalo da izaberu 3 koje će biti sastavni deo programa u novoj deceniji.

Oblasti su promocija tehnoloških inovacija i održivih ekonomskih modela, promocija i razvoj infrastrukture u cilju zaštite životne sredine i obnovljivih izvora energije, povezivanje stanovništva  kroz razvoj transportne infrastrukture i digitalnih mreža, socijalna zaštita (tržište rada, zdravstvo, inluzija i integracija), razvoj turističke infrastrukture i usluga, kao i upravljanje granicama, migracije i zaštita migranata.

Konsultacije organizuje Ministarstvo za evropske integracije Republike Srbije, u saradnji sa Ministarstvom regionalnog razvoja i javne administracije Rumunije kao Upravljačkim telom i Regionalnom kancelarijom za prekograničnu saradnju u Temišvaru.

Pre Požarevca, sastanak je juče održan u Zrenjaninu, a sutra se organizuje u Boru.

 

Sadržaj je nastao u okviru projekta „2025. Ka Evropi – kad ja tamo,a ono međutim“ radija Boom 93 koji je delom finansiran sredstvima Ministarstva kulture i informisanja u okviru projektnog sufinansiranja medijskih sadržaja za ostvarivanje javnog interesa u oblasti javnog informisanja. Stavovi izneti u podržanom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Nema komentara.

Ostavi komentar