Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Naše pare

30. 11. 2016.

Autor: U.Urošević Izvor: Boom 93

Novinari sami obišli radove. Evo šta smo videli (FOTO)

Dve nedelje nakon zvaničnog završetka građevinske sezone u Požarevcu se još uvek obavljaju radovi u više ulica na saobraćajnoj infrastrukturi, toplifikacionoj mreži i fekalnoj kanalizaciji. Novinari Boom 93 obišli su 5 lokacija u gradu gde su radovi u toku, međutim na samo jednoj su uspeli da uoče tablu sa informacijama o radovima koji se izvode. U pitanju su radovi na toplifikacionoj mreži u Jugovićevoj ulici kod vrtića Danica i ispred MZ Radna Mala, kao i radovi na izgradnji kolovoza i trotoara u ulicama Knez Milošev venac i Šumadijska.

Obaveštenje o građevinskim radovima zatekli smo samo u Jugovićevoj ulici gde je u toku izgradnja sekundarne toplifikacione mreže čime se omogućava priključenje 80 objekata na daljinski sistem grejanja. Dužina trase sa priključcima je 2.481 metar. Izvođači su WELDING Velika Plana, MINEL ENIM Smederevo i 28.JUNI iz Smedereva. Radovi su počeli 26.septembra,a rok za završetak je 120 kalendarskih dana od uvođenja izvođača u posao. Vrednost ugovora za radove je oko 15,1 milion dinara sa PDV-om. Zbog izvođenja radova na ovoj lokaciji onemogućen je saobraćaj vozilima kroz deo Jugovićeve ulice iz smera Boškove i Kolubarske, kao i kroz ulice Krajinska i Vojvođanska.

 

 

Kod vrtića “Danica Radosavljević” saobraćaj je ponovo moguć kroz nekoliko ulica. Otvoreni rovovi na izgradnji mreže gradskog grejanja su u delu Balkanske, Bate Bulića i Miodraga Markovića i par manjih ulica koje izlaze na Ratarsku. Inače, na ovom potezu je donedavno potpuno bio onemogućen saobraćaj u delu naselja od vrtića do ulice Bate Bulića, kao i od Balkanske do Ratarske ulice. Zanimljivo je da je javna nabavka za ovu lokaciju raspisana još 29.decembra prošle godine. Od 4 pristigle ponude, komisija je dve odbila kao neprihvatljive, a posao 25.januara 2016.godine dodelila grupi ponuđača koju čine: VIS Beograd i Termomont Beograd za 14,7 miliona dinara sa PDV-om.

Grupa ponuđača koju čine WELDING Velika Plana i UNITED ENGINEERING Požarevac 5.februara podnosi zahtev za zaštitu prava. U ponovljenom ocenjivanju ponuda, 14.jula komisija konstatuje da je pogrešno ocenila ponudu ponuđača koju čine MINEL ENIM, 28 JUNI i JASTREBAC DIMNJACI i posao dodeljuje toj grupi preduzeća kao najpovoljnijem ponuđaču za 13,4 miliona dinara sa PDV-om. Rok za završetak radova je 90 dana.

 

Nedavno je otvoreno još jedno gradilište ispred Mesne zajednice “Radna Mala”. Između dva ponuđača, komisija je krajem septembra posao dodelila MINEL ENIM i 28.JUNI kao najpovoljnijem ponuđaču, dok je druga ponuda odbijena jer je premašila vrednost javne nabavke. Rok za izvođenje radova je 90 dana.

 

Nakon tri gradilišta na kojima se postavljaju cevi za grejanje, obišli smo Šumadijsku ulicu. Radovi na izgradnji kolovoza i popločavanju trotoara se izvode od Proleterske do Čede Vasovića. Bila su dva ponuđača na javnoj nabavci za ovu ulicu, Neimar put je ponudio 24,9 miliona dinara bez PDV-a, a posao je dodeljen Preduzeću za puteve za 24,5 miliona dinara bez PDV-a, odnosno 25 miliona dinara sa PDV-om. Ugovor je zaključen još 9.septembra. Rok za izvršenje radova je 45 kalendarskih dana od uvođenja izvođača u posao.

Na licu mesta nismo zatekli tablu sa obaveštenjem o radovima koji se izvode, već samo obaveštenja građanima o tome da 10.10. počinju radovi na izgradnji trotoara. Primetili smo da je na delu ulice je urađen prvi sloj asfalta koji je zatim oglodan oko šahti kanalizacije.

 

 

U toku je izgradnja kolovoza i trotoara u ulici Knez Milošev venac. Ni ovde nismo zatekli obaveštenje o građevinskim radovima. Na javnoj nabavci se pojavljuju isti ponuđači kao i za Šumadijsku ulicu, s tim što je Preduzeće za puteve ponudilo 40 miliona dinara bez PDV-a, a ugovor je dodeljen sa Neimar put za 39,5 miliona dinara bez PDV-a, odnosno 47,4 miliona dinara sa PDV-om. Ugvor je zaključen još 13.septembra. Ovde je rok 60 kalendarskih dana od uveđenja u posao.

Deo ulice i trotoara je u potpunosti asfaltiran od Moše Pijade do kapije železničke stanice, s tim što saobraćaj nije pušten. Mašine su trenutno na raskrsnici sa Braničevskom, ali se radi na iskopima za trotoar u donjem delu ulice. Knez Milošev venac bi trebalo da bude završena u čitavoj dužini do Kosovske.

 

Inače, juče je radove u Knez Milošev venac obišao jedan od članovagradskog veća, Dragan Kostić koji je, kako se navodi na sajtu Grada Požarevca,  izrazio zadovoljstvo dinamikom i kvalitetom. Novinari nisu bili pozvani, pa smo sami obišli gradilišta da vidimo kakvo je stanje na terenu.

 

Tekst je deo projekta „Gde idu naše pare“ koji je finansijski podržao Grad Požarevac u okviru sufinansiranje projekata medijskih sadržaja iz oblasti javnog informisanja u 2016. godini.

pet

09.12.

2016.

anonymous [neregistrovani] u 10:33

Preselite se u stan

Ma nems potrebe za sekiraciju,stručni stručnjaci vode grad.Pa kupite kuću na drugom mestu stručnjaci su napravili basamak i tako treba,a sada što vama ide voda u dvorište to Vam se pričinjava.

Odgovori
sre

07.12.

2016.

anonymous Padaj [neregistrovani] u 21:44

Kišo

Građani koji žive u Šumadiskoj proklinju izvođače radova zato što im je sada ivičnjak viši od ulaza u dvorište, a izvođač oborio ivicu prema dvorištu i tako napravio da voda kada pada kiša ulazi u dvorište, umesto da otiče prema šahti.
Stručno, nema šta

Odgovori
sre

07.12.

2016.

anonymous Napred [neregistrovani] u 21:35

Naši

Sad če izbori u aprilu, tj. još malo, pa će novinare vlast da zove tri puta dnevno, samo da ispune kvotu velikog vođe

Odgovori
sub

03.12.

2016.

anonymous [neregistrovani] u 07:45

prekrsaji

table nemaju jer se radovi odvijaju na crno bez garadjevinskih dozvola

Odgovori
sub

03.12.

2016.

zuti [neregistrovani] u 07:00

Re: bruka te se

Nismo vam (crvenim) bili dobri. Otisli ste pod skute naprednim. Pa evo vam to sto ste trazili. Sad su vas stavili preko kolena i lupaju vas po g..i. Sta je sledece. Znate i sami. Samo vam je kuknjava ili prelet ostao. Budite bar malo dostojanstveni kao mi zuti. Nemoj da se brukate.

Odgovori
čet

01.12.

2016.

anonymous [neregistrovani] u 21:26

Re:

idi i zivi u japanu

Odgovori
čet

01.12.

2016.

radnik mucenik [neregistrovani] u 14:12

direkcija gecrkt

Gradonecelnik je upravo odrzao konferenciju gde je ugasio direkciju za izgradnju kao da mu je dedovina.Roda,Kole i ostali poslusnici samo klimaju glavom dok on preti sa tuziocima i policijom kao da radi za DB a ne da je gradonacelnik.izigrava Teksasa a ne nekog ko ima samo formalnu funkciju da vodi grad.Dokle cemo da trpimo ovo,gde su sindikati,gde su predstavnici direkcije,ima li nekog zvog bre tamo da da izjavu,zovite ih,ovo je prevrsilo sve mere.On samo kritikuje SPS i preti,cobek se ponasa kao da on nije bio u prethodnoj vlasti,napravi nas na totalne budale

Odgovori
čet

01.12.

2016.

anonymous [neregistrovani] u 13:54

Re:

KUME BRATE ZAR I TEBE VEC OTKACIO?????

Odgovori
čet

01.12.

2016.

anonymous [neregistrovani] u 13:28

Za istoriju

E vala, nikada se u Pozarevcu nije ovako radilo, ovo su u istoriji grada najveci gradjevinski radovi...

Odgovori
čet

01.12.

2016.

anonymous [neregistrovani] u 09:19

Kvalitet

BIce nedopustivo ako i posle ovoliko potrosenog novca i dalje bude postojao problem sa barama tj jezercima iako je uradjena kisna kanalizacija pre par godina. Druga poenta je da najopterecenija gradska ulica, uz Cede Vasovica i Koste Abrasevica, po meni treba dobiti kvalitetniju presvalu od ovih savremenih asfalta. Vecina autobusa tu prolazi, a habanje je vec primetno i u Koste Abrasevica koji je skoro uradjen. Pa zar nije bilo pametnije da se potrosi i vise novca i tih par vitalnih ulica dobije betonsku podlogu pa da se narednih 15-tak godina posvetimo drugim problemima i radovima a ne da svake godine pravimo zagusenje po gradu krpeci i presvlaceci iste ulice, dok ostatak grada je u uzasnom stanju. hajde, sada su u par ulice zavrseni svi infrastrukturni radovi, toplifikacija, gasifikacija, vodovod, kanalizacija, kisna kanalizacija, dajte da se to jednom odradi kako treba i da se novac i energija preusmere na ostale ulice.

Odgovori
čet

01.12.

2016.

Momčilo Veljković-Moče [neregistrovani] u 08:21

Podobni

Naravno da ne obaveštavaju novinare, osim onih podobnih i privilegovanih. Taj Dragan Kostić sa svojim prijateljima i saradnicima iz veća i gradske uprave vrši selekciju, tako da neki medij ima informaciju sa lice mesta a neki mora da se za istu snalazi sam. Nadam se da će ubuduće Kostić o svojim aktivnostima obaveštavati sve medije u gradu, a ne samo povlašćene.

Odgovori
čet

01.12.

2016.

Radosav [neregistrovani] u 08:14

Đekna

Svuda ovde imamo slučaj "Đekna još nije umrla, a kad će ne znamo!"
Jako je bitno sto stoji tabla sa natpisima u Jugovićevoj, a što su celo brdo odsekli u nedogled to niko ne spominje. I iz Toplifikacije kazu da su rokovi zatvaranja probijeni, ali su nemoćni da išta urade!!! A nadležni iz gradske uprave ćute...

Odgovori
čet

01.12.

2016.

anonymous [neregistrovani] u 06:01

ijao

Knez Milosev venac u dubini od 15 metara ka zeleznickoj stanici sa desne strane posle prvih kisa ostala bara,toliko o kvalitetu radova

Odgovori
čet

01.12.

2016.

anonymous [neregistrovani] u 00:54

Srbi vredni, brzi, radni...

U snu.
Nedavno se dogodio zemljotres u Japanu koji je totalno razorio celu jednu ulicu. dva dana posle toga saobraćaj se nastavio u istoj ulici, kao da se ništa nije desilo.

U Srbiji se radovi, koji trebaju da traju par nedelja, izvode pola godine ako ne i duže.
Tako je i moja ulica bila "izrovana" skoro pola godine...

Odgovori

Ostavi komentar