Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Stop korupciji

18. 09. 2015.

Autor: M. Vajner Izvor: Boom93, PU Požarevac

Krivična prijava protiv predsednika opštine Žabari

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, podneli su krivičnu prijavu protiv predsednika opštine Žabari, ovlašćenog lica Direkcije za izgradnju opštine Žabari i sekretara opštine Žabari, zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršili krivično delo zloupotreba službenog položaja.

Predsednik opštine Žabari osumnjičen je da je uticao na ovlašćeno lice Direkcije za izgradnju opštine Žabari da izda ovlašćenja predsednicima devet Mesnih zajednica sa teritorije ove opštine za sproveđenje postupka javnih nabavki male vrednosti za asfaltiranje ulica u ovim mestima, iako je sprovođenje postupka javnih nabavki isključivo u nadležnosti Direkcije. Na ovaj način za tri preduzeća koja su asfaltirala ulice omogućeno je pribavljanje koristi od oko 35.000.000 dinara.

Oni su osumnjičeni i da su za asfaltiranje ulica u Žabarima, čija su sredstva bila obezbeđena iz Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja Republike Srbije, sklapali ugovore i isplatili iz budžeta opštine Žabari, čime je naneta šteta opštini Žabari od 4.000.000 dinara.

Predsednik opštine osumnjičen je i da je uticao na Komisiju za kadrovska pitanja i uz pomoć sekretara opštine Žabari neovlašćeno uvećao sebi platu i pribavio protivpravnu korist od 815.252 dinara.

Krivične prijave protiv osumnjičenih podnete su Osnovnom javnom tužilaštvu u Požarevcu.

Boom 93 je prethodno objavio da je predsednik opštine Žabari uhapšen, što je neistinito. Redakcija radija Boom 93 se izvinjava predsedniku opštine zbog ranije učinjene greške.

čet

24.09.

2015.

magic [neregistrovani] u 13:18

VUDU LUTKE

Krivicna prijava ima daljinski upravljac i to je svakome jasno.Daljinski funkcionise dok ima baterije, a baterije nisu vecite.Svi vi koji pisete tekstove ako niste primetili, pisete sami sebi i sami sebe citate jer vasa vecita zelja je da prerastete status daljinskig i postanete televizor.Gospodo, ako niste culi i daljinski i televizor su potcinjeni onom ko gleda i upravlja, a vi ste svojevrsni tekstualni perpetuum mobile, obzirom da ste u zatvorenom krugu i jurite sami sebe.I da, zaboravili ste da spomenete Zicu kao cetvrtog clana ekipe ili ne smete jer vam on trenutno menja baterije.

Odgovori
sub

19.09.

2015.

Žabarac [neregistrovani] u 15:03

Ostavka

Ja ne mogu da verujem,naš Predsednik je pošten,normalno je da sebi poveća platu,evo sad nam ponovo pred izbore asfaltira puteve u selima po 300 metara.

Odgovori
sub

19.09.

2015.

ludi sreja [neregistrovani] u 10:46

Re: idemo dalje...

kade ce se u firmi Georad ispitati kradje do kraja...sta je sa 6 miliona eura???

Odgovori
sub

19.09.

2015.

anonymous [neregistrovani] u 08:41

Tri drugara

Fića, Tića i Mića su još kao pioniri dali časnu pionirsku reč drugu Titu da sa njegovog puta neće da skrenu. Oni svoju reč drže iako taj put vodi u provaliju (naravno druge, ne njih). To je principijelnost!

Odgovori
sub

19.09.

2015.

anonymous [neregistrovani] u 08:35

Nije to sve

Sve što se dešava u toj opštini "mora da prođe" kroz kancelariju njenog predsednika. Tako se, između ostalog, sednice školskog odbora održavaju u njegovoj kancelariji, on se pita ko može da bude primljen u radni odnos bilo gde, on odlučuje o tome kome treba i otkaz da se da, on odlučuje ko i kako može u "njegovoj" opštini da radi i izgrađuje, on se pita ko i kada treba da se rodi, on se pita ko i kada treba i da umre, on se pita i kakvo vreme treba da bude! A koliko je sam pismen i produhovljen? E o tome se ne sme govoriti, a još manje pisati. Ipak, dovoljno - kad "uspešno" vlada toliko godina, pa možda baš zahvaljujući i takvim školama koje je završio. Teško tom narodu dok ga trpi!

Odgovori
pet

18.09.

2015.

Četerežac [neregistrovani] u 14:27

.

Ivica Dačić se prošle godine hvalio kako je SPS na vlasti u Žabarima od 1945. godine. Tako da imaju oni iskustva u vladanju i "kraduckanju".

Odgovori
pet

18.09.

2015.

Mrgug [neregistrovani] u 12:49

Naivko

FILE,FILE,FILE!!!

Odgovori
pet

18.09.

2015.

QQ [neregistrovani] u 12:20

opa...?

Da li je sledeci na spisku Pozarevacka SPS "elita" na celu sa deda Micom !!Vreme je,mnogo se tu brate mulja i krade,a i Zabela je blizu !

Odgovori

Ostavi komentar