Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

O nama

Boom93 je osnovan 1992.godine i program emituje na frkvenciji 93,4MHz.

Politički nezavisan, od svog osnivanja bio je protiv ratnohuskacke politike, nepostovanja i kršenja ljudskih prava, pljacke i kriminalizacije Srbije. Ovakav pristup doneo nam je i niz problema u prošlosti zbog čega smo bili zabranjivani više puta tokom Miloševićevog režima.

Od osnivanja radio je otvoren, objektivan, nezavisan, profesionalan, urban. Zalažemo se za toleranciju i poštovanje ljudskih prava, sistemsku reformu društva i uspostavljanje novog sistema vrednosti u društvu slobodan.

Pored svojih osnovnih delatnosti, nastojimo da doprinosimo tumačenju dogmi, stereotipa i mitova o društvu u tranziciji i kapitalistickom sistemu. Nastojimo da učestvujemo u kreiranju konstruktivne i produktivne atmosfere za uključivanje u procese integracije, stabilizacije, globalizacije i pomirenja u regionu. Podržavamo nevladine organizacije i građanske inicijative.

Informativni i muzički program su ključni elementi našeg programa od izuzetne važnosti za Požarevac i Smederevo, Branicevski i Podunavski okrug. Vesti, intervjui, debate, specijalne dokumentarne emisije, re-emitovanje BBC-a, pažljivo odabrana muzika čine program Boom 93.

Radio Boom93 je jedan od osnivača ANEM-a, a od osnivanja sarađujemo sa B92 i BBC.

Nagrada " Jug Grizelj " za unapređivanje slobodnog novinarstva, širenje slobode izražavanja i sprečavanje mržnje među ljudima za 1998.godinu dodeljena je Radiju Boom 93.

Program Radija Boom93 ispunjava sve funkcije - informativnu, zabavnu, kulturnu, propagandnu, uz prebacivanje na mobilizatorsku i angažovanu u vanrednim situacijama. Boom93 radio je potpuno formatirana radio stanica, koja se muzički oslanja na najveće hitove domaće i strane muzike u poslednjih 30 godina.

Radio Boom 93 je 2008.godine dobio dozvolu RRA na javnom konkursu koja vazi do 2016. godine.Program

Od svog osnivanja do danas, program Radija Boom93 umnogome je zavisio od društveno-političkih dešavanja, kao i od situacije u kulturnoj odnosno medijskoj sferi. Započevši kao radijski eksperiment, Radio Boom93 je prošao kroz faze koje su obeležili istraživanje, otkrivanje dinamike programa i profesionalizacija procesa programiranja.

Tokom poslednjih desetak godina, za Radio Boom93 je karakterističan njegov razvoj kako u političkom, tako i društvenom smislu. Radio Boom93 uspešno promoviše ne samo koncepte profesionalnog i objektivnog novinarstva, već i teme vezane za svakodnevni život, kulturu življenja, popularnu kulturu. Moglo bi se zaključiti da je za sadašnji trenutak Radija Boom93 karakteristično preplitanje ''paralelnih života'' tj. sociološko-politički angažman i "zivotni stil" angažman koji se sastoji u promovisanju elementarnih civilizacijskih vrednosti na nivou kulture i zabave.

I u narednom periodu, kroz našu programsku šemu trudićemo se da forsiramo imidz odgovorne stanice (i u kulturnom i informativnom programu), da pronađemo balans između komercijalnog i autentičnog Boom93 stava po kome nas prepoznaju.

Uz insistiranje na angažovanosti, objektivnosti, originalnosti, negovaćemo programsku konzistentnost, popularnu muziku, interakciju sa slušaocima. U godinama koje dolaze, naši slušaoci će i dalje moći da uživaju u brojnim zabavnim programima, nagradnim igrama, atraktivnim kvizovima, ali i u angažovanim kampanjama kojima ćemo dokazati da smo posvećeni okruženju u kojem funkcionišemo.

Maksimalno koristimo originalni softver Jazzler Selector kako bi naša muzička koncepcija bila prepoznatljiva, čitljiva i kako bi do maksimalnog izražaja došla dobro planirana playlista. Muzički izraz stanice Boom93 ima zadatak da od 7 do 20 sati stvara zvučnu kulisu radija na način kojim se preko prepoznatljivih stranih i domaćih hitova, starih i novih, kombinuje doza poletne energije sa relaksacijom.

Muzički profil rano jutarnjih segmenata podrazumeva insistiranje na mešavini najvećih hitova i prepoznatljive „up tempo" muzičke teme. Tokom dana insistiramo na proverenim i aktuelnim muzičkim hitovima, ali i autentičnim muzičkim naslovima. Dodatni sadržaj čini promocija različitih nagradnih igara u vidu teaser kvizova i minimalnom časkanju na aktuelne, provokativne teme koje se dopunjuju brojnim lokalnim servisnim informacijama.Misija

Misija Boom93 je da kao vodeći elektronski medij u Požarevcu, kroz različit spektar svojih aktivnosti, propagira ideju modernog civilnog društva i utiče na promenu sistema vrednosti kod slušalaca (pozitivnih vrednosti). To će se postići kroz razne sadržaje programa, koncipiranog da informiše, zabavi i edukuje.

Vizija

Boom93 radio želi da se dostignutim kvalitetom i sadržajem programa još više približi slušaocima i na taj način zadrži poziciju vodećeg elektronskog medija u gradu. Želja nam je da svojim informativnim programom naši slušaoci budu odlično obavešteni i da doprinesemo razumevanju društveno političkih procesa u društvu.

Uređivačka politika

Slobodno, potpuno, blagovremeno, nezavisno, objektivno i nepristrasno informisanje građana, evropska orijentacija, izgradnja modernog civilnog društva, rad na smanjenju tenzija, poštovanje svih nacionalnih i verskih zajednica i uvažavanje različitosti, uz puno poštovanje profesionalnih, etičkih i esnafskih normi i kodeksa.

Muzika

Imajući u vidu činjenicu da je muzika u programima lokalnih radio stanica imala isključivo zabavno-rekreativnu funkciju uz koju se podilazilo ukusima najšire publike bez ikakvog estetskog kriterijuma, od osnivanja, muziku na Radiju Boom93 karakteriše muzički izbor koji je bio iznad opšte prihvatljivog neukusa.
Muzički zvuk Radija Boom93 karakterističan je po bogatstvu novih stilova i alternativnije moderne produkcije, ali i proverenih pravaca poput soul i rock muzike. Danas Radio promoviše aktuelne muzičke trendove, uz otvorenost ka svim popularnim muzičkim žanrovima i sa velikom podrškom domaćoj muzičkoj produkciji, posebno balkanskim etno sadržajima.

Nema komentara.

Ostavi komentar