Naslovna  |  Zabava  |  Kultura  |  Saznajte koje filmove će podržati Filmski centar
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Kultura

12. 05. 2017. Beograd

Izvor: Tanjug

Saznajte koje filmove će podržati Filmski centar

Filmski centar Srbije objavio je danas rezultate konkursa u tri kategorije - sufinansiranje proizvodnje domaćih dugometražnih igranih filmova, sufinansiranje studentskih završnih filmova i finansiranje unapredjenja i razvoja filmskih scenarija.

Odluku o odobravanju projekata u tim kategorijama doneo je Upravni odbora, a na osnovu predloga konkursnih komisija. Komisiji Filmskog centra Srbije, u kategoriji sufinansiranje proizvodnje domaćih dugometražnih igranih filmova donela je 3. maja predlog da se podrže projekti: "Mrak", "Trag divljaci", "Živi" i "Mezimica", navedeno je u saopštenju FCS. 


Komisija je predložila Upravnom odboru Filmskog centra Srbije da pokuša da pronadje dodatna sredstva i za projekat "Miris formalina", reditelja Vladimira Petrovića, za koji smatra da zaslužuje da dobije sredstva na ovom konkursu. 

Komisija je izdvojila i 13 veoma zanimljivih projekata koje bi, po njihovom mišljenju, trebalo još razvijati. U kategoriji sufinansiranje studentskih završnih filmova, Komisija FCS izbrala je filmove "Telenovela", "Škrge", "Februar", "Šećerna vuna", "Horizonti", "Tamo" i "Depilacija". 

U kategoriji finansiranje unapredjenja i razvoja filmskih scenarija, Upravni odbor usvojio je predlog konkursne komisije za podršku za scenarije "Obuka", "Ukor", "Generacija", "Sistem", "Krhkost kičme", "Mraz", "Obećaj mi" i "Srpski Amiši"

Konkurs za žanrovski odredjen celovečernji igrani film sa komercijalnim potencijalom (komercijalni repertoarski film) biće raspisan 1. juna, a do kraja godine biće raspisan još jedan konkurs za celovečernji igrani film. Sledeći konkurs za studenski film je 2018. godine, a do kraja godine će biti raspisan još jedan konkurs za razvoj scenarija.

Nema komentara.

Ostavi komentar