Naslovna  |  Zabava  |  Kultura  |  "Njujork Tajmsu" i "Njujorkeru" Pulicer za izveštavanje o Vajnstinu
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Kultura

17. 04. 2018.

Izvor: Tanjug

"Njujork Tajmsu" i "Njujorkeru" Pulicer za izveštavanje o Vajnstinu

Pulicerove nagrade, najprestižnije u oblasti američkog novinarstva, dodeljene su na Univerzitetu Kolumbija, a među laureatima su listovi "Njujork tajms", "Vašington post", "Njujorker, "Pres demokrat", kao i britanska agencija Rojters.

"Njujork tajms" i "Vašington post" dobitnici su Pulicerove nagrade za nacionalno izveštavanje, a tu nagradu im je donelo rasvetljavanje tekuće istrage o mogućim kontaktima između predizbornog tima predsednika Donalda Trampa i ruskih zvaničnika, prenosi AP. 


"Njujork tajms" i "Njujorker" osvojili su nagradu za javnu službu, a za izveštavanje o Harviju Vajnstinu i seksualnom uznemiravanju. 

List "Pres demokrata" iz Santa Rose, u Kaliforniji, dobitnik je nagrade za hitnu vest, koju mu je donelo izveštavanje o požarima koji su prošle jeseni zahvatili Kaliforniju. 

Agenciji Rojters dodeljene su dve Pulicerove nagrade - za međunarodno izveštavanje i za fotografiju. 

Pulicerove nagrade dodeljuju se danas kao priznanje za najbolje novinarstvo 2017. godine u novinskim listovima, časopisima i na vebsajtovima, a u 14 kategorija za izveštavanje, fotografiju, kritike i komentare. 

U oblasti umetnosti, nagrade se dodeljuju u sedam kategorija uključujući roman, dramu i muziku. 

Inače, prve nagrade za novinarstvo dodeljene su 1917. godine.

Nema komentara.

Ostavi komentar

Najčitanije