Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Kultura

15. 03. 2019. Beograd

Izvor: B92

U Beogradu počelo snimanje filma "Kelti"

U petak, osmog marta, počelo je snimanje filma "Kelti", prvog dugometražnog igranog filma u režiji višestruko nagrađivane rediteljke Milice Tomović. "Kelti" predstavljaju još jedan od filmskih projekata podržanih na konkursima Filmskog centra Srbije za sufinansiranje proizvodnje domaćih dugometražnih igranih filmova.

Uloge u filmu tumače Dubravka Kovjanić, Stefan Trifunović, Nikola Rakočević, Milica Grujičić, Jelena Đokić, Slaven Došlo, Nada Šargin, Jovana Gavrilović, Olga Odanović, Jovan Belobrković.

Kratak siniopsis "Kelta" glasi: Beograd, 1993 godina. Mama i Tata pripremaju osmi rođendan svoje ćerke. Njeni drugari, njihovi prijatelji i rodbina u jednoj večeri, u dve prostorije, opisuju svet dece i odraslih koji neobično nalikuju jedan na drugi.

Film režira Milica Tomović, koja je sa Tanjom Šljivar i autorka scenarija. Producent filma je Vladimir Vasiljević, a izvršna producentkinja Jelena Radenković. Pomoćnica režije je Maša Nešković, direktor fotografije Dalibor Tonković. Film montira Jelena Maksimović, a dizajn zvuka radi Jakov Munižaba. Scenografkinja je Marija Mitrić, kostimografkinja Maja Mirković dok je za šminku i masku zadužena Marija Kovačević Jovanović.

Milica Tomović je režirala segment "Diplomiranje" u sklopu omnibusa Oktobar (2011), kao i neke od epizoda hvaljene i popularne televizijske serije "Jutro će promeniti sve". Međutim, najprepoznatljivija je kao rediteljka i na međunarodnom planu zapaženog igranog filma "Tranzicija" (2016), koji je prikazan na festivalima u Torontu, Lokarnu, Kotbusu i na Kipru, a koji je ovenčan glavnim nagradama u svojoj kategoriji na Martovskom festivalu i na Sarajevskom filmskom festivalu, gde je narađenem Srcem Sarajeva, te na festivalu NDU u Libanu.

Snimanje je počelo 8. marta i trajaće četiri sedmice, na teritoriji Beograda.

Nema komentara.

Ostavi komentar