Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Kultura

16. 08. 2019. Sarajevo

Izvor: Tanjug

Glumici nagrada Sarajevo filmskog festivala

Sarajevo film festival će ugostiti francusku glumicu Izabel Iper, kojoj će dodeliti Počasno srce Sarajeva za izuzetan doprinos filmskoj umetnosti.

Izabel Iper je filmska i pozorišna glumica koja je tokom pet decenija duge karijere sarađivala sa slavnim rediteljima poput Mihaela Hanekea, Kloda Šabrola, Žan-Lika Godara, Ota Premingera, Bertranda Tavernijera, Bertranda Blira, Kler Denis i Pola Ferhofena.

Počasno srce Sarajeva biće uručeno Izabel Iper pre projekcije filma "Jadnici" 18. avgusta, u 20.30 sati, u Letnom kinu Raiffeisen, a glumica će održati i master-klas istog dana u 18 časova u bioskopu "Meeting Point".

Izabel Iper je dobitnica brojnih prestižnih nagrada, uključujući nagradu BAFTA za najbolju mladu glumicu za ulogu u filmu "Čipkarica", dve nagrade za najbolju glumicu Filmskog festivala u Veneciji za uloge u filmovima "Priča o ženama", "Ceremonija", specijalne nagrade žirija Venecijanskog festivala za ulogu u filmu "Gabriele" i za životno delo, te dve nagrade za najbolju glumicu Filmskog festivala u Kanu, francusku nagradu "Cezar"…

Za ulogu u filmu "Ona" osvojila je i nagrade "Gotam", "Zlatni globus" i "Spirit", kao i nominaciju za nagradu Oskar. Nagrađivana je i za rad u pozorištu i nosilac je francuskog državnog Ordena za zasluge reda Legije časti i Ordena reda viteza umetnosti i književnosti. Predsedavala je žiriju 62. Filmskog festivala u Kanu.

Nema komentara.

Ostavi komentar

Najčitanije