Naslovna  |  Zabava  |  Kultura  |  Svetska premijera novog Harvudovog komada u Beogradu
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Kultura

02. 11. 2010.

Svetska premijera novog Harvudovog komada u Beogradu

Komad oskarovca Ronalda Harvuda (Ronald Harwood) "Državni službenici", koji govori o borbi jednog činovnika britanske vlade da narodu saopšti nezgodne istine, imaće svetsku premijeru 4. novembra u Narodnom pozorištu u Beogradu, na sceni "Raša Plaović".

Režiserka "Državnih službenika" Djurdja Tešić je rekla u utorak da je radnja ovog, prema njenim rečima, egzistencijalističkog trilera smeštena u Veliku Britaniju 1936. godine, u vreme svetske ekonomske krize koja je dovela do uspona fašističkih režima u Evropi.

"To je priča o savesnom državnom službeniku Ralfu Vigremu, koji postaje glavni za Nemačku, pa tako saznaje da vlada Vilta Čemberlena (Wilt Ćamberlain) laže britanski narod u vezi sa namerama nacista. Savest ga tera da upozori narod i spreči katastrofu, a prepreka su mu oni čiji je jedini interes da ostanu na vlasti", rekla je Tešićeva.

Ralfa Vigrema tumači Vuk Kostić, u ostalim ulogama pojavljuju se Vanja Ejdus Kostić, Lidija Pletl, Ljubivoje Tadić, Bojan Krivokapić, Nebojša Kundačina i Miodrag Krivokapić, dok Boris Komnenić i Tihomir Stanić igraju istog lika u alternaciji.

Nema komentara.

Ostavi komentar