Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Multimedia

20. 12. 2010.

Autor: Nebojša Rašković

Xperia-je u mini izdanju

Ubrzo po lansiranju XPERIA X10 i X8 modela i njihovog odličnog kotiranja, Sony Ericsson je shvatio da može imati odličnu prođu i na tržištu minijaturnih telefona, pa je lansirao dva umanjena golijata spremna da odgvore na sve zahteve korisnika istom snagom kao i veći modeli.

Konkretno radi se o rešenjima sa oznakom X10 mini i X10 mini Pro. Iako je jedan deblji, a drugi lakši, oba su bez problema za veoma kratko vreme od pojavljivanja pronašli vatrene obožavaoce. QWERTY blizanac dodatno je označen prefiksom Pro i ima, kako i pogađate, punu klasičnu tastaturu na izvlačenje po levom boku. Po tome se jedino i razlikuje od
mini-blizanca. Što se razlika između ta dva telefona i XPERIJA-je X10, tu imamo mnogo više da vam nabrajamo. Displej je sa 4 spao na nestandardna 2,55 inča, radne memorije ima manje (oko 128 MB + 2 GB microSD karticu), a procesor je sporiji (Qualcomm MSM7227 na 600 MHz). Što se displeja tiče, i on je, baš kao i telefon - odličan! Kapacitivni displej osetljiv na dodir proteže se na čitava dva i po inča sa standardnom QVGA (240 x 320 piksela) rezolucijom, koja omogućava pregled i komplikovanijih Web i slikovnih ili filmskih sadržaja. Oba rešenja su u radu veoma brza i tokom testiranja se nijednom nisu zablokirali. Stilus vam nije potreban - dovoljni su vam prsti - ali ne poseduju opciju prepoznavanja rukopisa. Unošenje teksta pomoću QWERTY tastature veoma je lako, dok će vas kucanje pa ekranu modela X10 mini pomalo namučiti. Podržane su združene SMS, MMS i napredne mejl poruke, preko kojih možete razmenjivati bilo koju vrstu datoteka. A tu su i GTalk i drugi IM servisi. Cena im je za ono štu nude sasvim korektna.

Cena (sa PDV-om):
X10 mini - 31.999,00 dinara
X10 mini Pro - 34.999,00 dinara
Kontakt: ComTrade Shop

 

Nema komentara.

Ostavi komentar