Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Multimedia

21. 12. 2010.

Autor: Nebojša Rašković

Sweex miševi za notebook računare

Sweex godinama važi za jednog od najinteresantnijih proizvođača perifernih uređaja i za brend koji sve više ulaže u sam kvalitet proizvoda. Kod domaćih kupaca svoju veliku popularnost duguje sjajnim miševima i tastaturama, a mi smo se sa određenim jeftinijim modelima već družili. Ovoga puta nećemo se baviti desktop miševima i tastaturama, već ćemo vam pomoći da za sebe odaberete kvalitetnog drugara za vaš prenosni računar. Krećemo od jednog malenog i svedenog mišića.

Sweex MI420
Sweex MI420 je miš simetričnog oblika i napravljen je od veoma kvalitetnih materijala, tako da u ruci leži savršeno. Lepo se kreće po svim podlogama i ima kvalitetan optički senzor, solidne rezolucije. Mi smo ga testirali i na jednobojnim i na šarenim podlogama i opšti utisak je da je za nijansu senzitivniji na šarenim. Klikovi su osrednjeg hoda, a skrol je sasvim prosečan, pa na neku njegovu vrhunsku funkcionalnost ne računajte. Sa računarom komunicira preko malog WiFi prijemnika, a na pomoćne tastere zaboravite - nema ih. Zbog svojih malih dimenzija lako se može smestiti u bilo koji deo ranca ili torbe, a cena mu je ekstra povoljna, pa ako planirate sebe i svoj notebook da obradujete jednim lepim mišićem, onda razmislite o Sweex MI420 modelu, koji su dizajneri još iz milošte nazvali Blackberry Black.

 

Sweex MI427
Ovo je mišić koji je po kostrukciji identičan prethodno opisanom, zapravo oni su iz iste porodice samo što je MI427 presvučen u koks belu boju. Uh, mnogo nam se dopao, naročito u situacijama kada smo ga držalim pored Mac mašina. Po karakteristikama je isti sa MI420 modelom i tu nema šta da dodamo, osim da je malo reaktivniji na šarenim postoljima. Činjenica je i da je zahtevniji za održavanje i to zbog svoje snežno bele podloge, koja se ujedno lako i grebe. Takođe komunicira preko USB WiFi prijemnika, koji je ultra malih dimenzija, pa se lako može smestiti u bilo koju torbu. I kod mi427 glodar skrol nije baš najbolji i stalno nas je iritirao, a da stvar bude gora jako brzo se zaprlja pa često morate da ga čistite. Sve ostalo funkcioniše besprekorno, a i cena mu je više nego ok, što nam ne ostavlja mnogo prostora za razmišljanje do da ga toplo preporučimo.

Cena (sa PDV-om): 1.800,00 dinara
Kontakt: WinWin

 

Nema komentara.

Ostavi komentar