Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Multimedia

23. 12. 2010.

Autor: Nebojša Rašković

Maleni profesionalac

Apple je tvorac nettop računara i kompanija koja je u ovu oblast najviše uložila u poslednjih nekoliko godina, zbog čega na ovom polju i nudi više od ostalih, kroz svoju Mac Mini familiju mašina.

Na domaćem tržištu trenutno je moguće pronaći dve vrste Mac mini mašina, jednu namenjenu kućnim korisnicima i drugu koja je serverskog tipa. Pošto smo mi portal koji uglavnom prati home mašine, predstavićemo vam jednu takvu. Kao što možete videti sa fotografije Mac mini računar podseća na malu kocku napravljenu od aluminijuma, što u startu obećava lako održavanje i odličnu disipaciju toplote. Sve je jednostavno i svedeno, bez ikakvih detalja na sebi, osim čuvenog logoa zagrižene jabuke.

Na prednjoj strani nalazi se prorez za DVD rezač, koji je slot tipa, dok su na zadnojoj konektori i svi neophodni ulazi. Srce mašine čini Core 2 Duo procesor na taktu od 2.4GHz, koji se sinhronizuje sa 2GB radne memorije, a za pohranjivanje podacima tu je disk od 320GB. Za grafiku je očekivano zadužena NVIDIA sa svojim GeForce 320M čipom, koji nudi odlične performanse. Isti je odlično rešenje za obradu grafike i rad sa multimedijom. Pored toga sa njim se možete pristojno i izigrati, a pogodan je i za razne video sisteme. Kao nosilac sistema tu je Sow Leopard sa svojim setom odličnih alata i vrhunskim iLife paketom. Periferija nije uključenja, tako da bi ste bili kompletni neophodno je da još pribavite Magic Mouse i WiFi Keyboard, što je ulaganje od oko 14.500,00 dinara.

Kod nas Mac mini najviše traže korisnici koji žele da na najeftini način otpočnu druženje sa Mac mašinama, ali i potrošači koji imaju elegantne kancelarije. Naš stav je da je ovo računar za svakog, jer svojim performansama, nadmašuje većinu prosečnih desktop mašina iz srednje klase, koji se mogu naći na domaćem tržištu. Mali, elegantan i veoma funksionalan osvojiće vaše srce čim ga ugledate.

Cena (sa PDV-om): 77.390,00 dinara
Kontakt: Apcom

 

Nema komentara.

Ostavi komentar