Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Multimedia

25. 12. 2010.

Autor: Nebojša Rašković

Otporan na sve

Kompanija Silicon Power spada među jedne od najpoznatijih u svetu, bar kada govorimo o prozvodnji eksternih diskova i fleš memorija.

Kod nas je sa svojim asortimanom prisutna već izvestan vremenski period preko ComTrade grupe i njenog lanca šopova, ali se može pronaći i u bolje opremljenim IT radnjam. Mi do sada nismo imali baš tako često priliku da se družimo sa Silicon Power rešenjima i ovo je za nas zapravo premijerno upoznavanje. A kako najbolje započeti jedno lepo drugarstvo do predstavljanjem nečeg posebnog - u ovom slučaju jednog savremenog eksternog diska.

Silicon Power A70 predstavlja jedan moderno dizajniran disk sa brojnim inovacijama. Svedene linije, blago zaobljene ivice i vrhunski kvalitet izrade, odmah upadaju u oči i to je nešto na čemu je pomenuti brend mnogo radio. Različiti dezeni jasno govore da je namenjen širem krugu korisnika, ali nama se čini da bi najbolje ležao poslovnim ljudima i damama od stila. Iako na prvi pogled deluje kao da nema nešto posebno šta da kaže i pokaže, A70 na našu veliku radost ispod haube krije pravog malog BMW-a Z klase. Kada to kažemo prvo mislimo na izuzetnu otpornost na padove i spoljne uticaje, a potom i na činjenicu da je vodootporan. Ništa mu ne mogu ni potresi, ni udarci, nagli padovi i pranje pod tušem! To znači samo jedno - vaši podaci su bezbedni i u najtežim vremenskim uslovima, a to je nešto što drugi proizvođači teško mogu da ponude, bar ne u ovakvom obliku i saovakvim radnim karakteristikama.

Na testovima je postigao rezultate od 35MB/sec. za čitanje, odnosno 25MB/sec. (konkretno model od 500GB) ako govorimo o upisu podataka. Lagan je za nošenje i veoma jednostavno se održava, što mu je dodatno plus. Komaptibilan je sa svim aktuelnim Win i Mac operativnim sistemima i sa računarom komunicira preko USB 2.0 veze. Potrošačima se nudi u kapacitetima od 250 do 640GB, a mi smo na testu imali model od 500GB za koji zapravo i važe gore navedeni rezultati. Svi raspoloživi A70 modeli su cenovno fino pozicionirani i to može biti od presudnog značaja za njihovu dobru prodaju kod nas. Zaključak je jasan - brz, pouzdan i veoma moćan, to je Silicon Power A70!

Cena (sa PDV-om): model od 500GB - 6.999,00 dinara
Kontakt: ComTrade Shop

 

Nema komentara.

Ostavi komentar