Naslovna  |  Zabava  |  Multimedia  |  Najnovija verzija Firefoxa stiže sa podrškom za veb verifikaciju
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Multimedia

11. 05. 2018.

Izvor: Ubergizmo

Najnovija verzija Firefoxa stiže sa podrškom za veb verifikaciju

Lozinke su već dugo vremena osnovna odlika zaštite na vebu. Međutim, iako su toliko dugo prisutne, ne znači da su lozinke i najbolje rešenje za sigurnost podataka. Ukoliko ste Firefox korisnik, lepa vest je da najnovija verzija pregledača stiže sa podrškom za Web Authentication.

Za one koji ne znaju šta je Web Authentication, u pitanju je novi standard koji je nedavno predstavljan, a za cilj ima da zameni lozinke kao sredstvo verifikacije.


Umesto lozinki, Web Authentication se oslanja na druge sigurnosne metode, kao što je biometrija ili korišćenje YubiKey uređaja, koji verifikuje računar na koji je povezan tako da korisnik nikada ne mora da koristi i kuca lozinku. Naravno, ovo je za sada samo u teoriji, jer će sajtovi morati da se prilagode podršci za Web Authentication kako bi sve funkcionisalo. Ipak, radi se o početku i samo je pitanje vremena kada će sve veći broj sajtova preći na novu tehniku verifikacije.

Za one koji su zainteresovani da počnu da koriste najnoviju Firefox verziju, više detalja mogu saznati na Mozillinom sajtu.

Nema komentara.

Ostavi komentar