Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Muzičke vesti

08. 11. 2017.

Izvor: Tanjug

U2 dobitnici nagrade "MTV Global Icon"

Irski rok sastav U2 ovogodišnji je dobitnik prestižnog priznanja "MTV Global Icon"”, koje će im biti uručeno na predstojećoj 2017 MTV EMA dodeli u Londonu, 12. novembra.

Bend će obeležiti ovaj događaj velikim besplatnim koncertom na londonskom Trgu Trafalgar u subotu, 11. novembra, a deo nastupa biće emitovan sledeće večeri tokom MTV EMA dodele. 


Pored benda U2, MTV je najavio da će svetska DJ zvezda Dejvid Geta takođe nastupiti u subotu veče na Trafalgaru, ali i na samoj dodeli, u nedelju 12. novembra, gde će premijerno izvesti novi singl "“Dirty Sexy Money”" sa Čarli XCX i Frenč Montanom. 

Ovogodišnji dobitnici "“MTV Global Icon" nagrade, Bono, Edž, Lerri i Adam, koji već četiri decenije čine U2, jedan od najvećih bendova svih vremena, iza sebe imaju 13 studijskih albuma prodatih u više od 157 miliona kopija, čak 22 Gremi nagrade, nominaciju za Oskara i članovi su Rokenrol Hol of Fejma od 2005. godine. 

Pored snažanog delovanja na muzičkoj sceni, veliki uticaj ostvaruju i kroz najrazličitije kampanje koje za cilj imaju jačanje socijalne pravde i ljudskih prava. 

“"Songs of Experience”", 14. album benda, na kojem se nalaze pesme "“You're The Best Thing About Me”" i "“Get Out Of Your Own Way”", biće objavljen 1. decembra. 

Prethodni dobitnici “"MTV Global Icon”" nagrade su Grin Dej, Ozi Ozborn, Eminem, Vitnei Hjuston, Kvin and Bon Džovi.

Nema komentara.

Ostavi komentar