Naslovna  |  Zabava  |  Muzičke vesti  |  Bob Dilan izdaje neobjavljene snimke kultnog albuma iz 1975.
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Muzičke vesti

26. 09. 2018.

Izvor: Beta

Bob Dilan izdaje neobjavljene snimke kultnog albuma iz 1975.

Američki rok muzičar Bob Dilan u novembru će izdati neobjavljene snimke nastale tokom pripreme kultnog albuma "Blood on the Tracks", koji nisu ušli u konačnu verziju albuma.

Album izdat 1975. godine, koji je u to doba doživeo negativne kritike, sada se smatra jednim od najboljih Dilanovih albuma. 


Muzički časopis Roling stoun smatra da je "Blood on the Tracks" među 20 najboljih ikada snimljenih albuma u istoriji rokenrola. 

Dilan, dobitnik Nobelove nagrade za književnost 2016. godine, izdaće te snimke 2. novembra u obliku kutije sa šest diskova pod nazivom "More Blood, More Tracks - The Bootleg Series Vol. 14". 

Muzičar je snimio te pesme prvobitno 1974. godine u jednom njujorškom studiju ali je od tih pesama odustao nakon što ih je pustio prijateljima kojima se to nije mnogo dopalo. 

Dilan se potom vratio u studio ali u Mineapolisu i napravio korekcije snimljenih pesama. 

"Blood on the Tracks" se smatra introspektivnim albumom jer ga je Dilan napisao i snimio kad se razišao od prve supruge Sare, mada sam umetnik nikad nije želeo da objasni korene i inspiraciju za taj album. 

Dilan, kome je pravo ime Robert Alen Zimerman, kultna je ličnost generacije 60-ih godina i jedan od najvećih kantautora 20. veka. 

Mnoge Dilanove pesme obradilo je veliki broj izvođača. 

Često je kroz pesmu izražavao bunt protiv politike i društvenih dogmi svog vremena. 

Njegove najpoznatije pesme su "The Times They are changing", "Blowing in the Wind", "Like a Rolling Stone" i "All Along the Watchtower". 

Dilan svira gitaru, usnu harmoniku i klavir. 

Pored Nobelove nagrade za književnost 2016. godine, Dilan koji je veoma cenjen u Francuskoj, dobio je 2013. godine najveće francusko priznanje - orden Legije časti.

Nema komentara.

Ostavi komentar