Naslovna  |  Zabava  |  Muzičke vesti  |  "Vlada je bio muzička snaga koja je obeležila živote mnogih generacija!"
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Muzičke vesti

13. 05. 2019. Beograd

Izvor: B92, Tanjug

"Vlada je bio muzička snaga koja je obeležila živote mnogih generacija!"

Dugoočekivani film o čuvenom Idolu i kultnom muzičaru Vladi Divljanu - "Nebeska tema", scenariste i reditelja Mladena Matičevića, premijerno je prikazan u beogradskom Sava centru.

Pre projekcije, Srđan Gile Gojković, lider sastava Električni orgazam, za Tanjug je izjavio da je Divljan jedan od najznačajnijih autora pop muzike svih vremena.

"Vlada je bio neprikosnoveni vođa Idola, muzička snaga koja je obeležila živote mnogih generacija. Verujem da će neka nova generacija uspostaviti kreativni milje u kojem će stvarati muziku kao što smo to radili mi, naročito Vlada Divljan", rekao je Gile.

Zdenko Kolar, basista kultne novotalasne grupe VIS Idoli, podsetio je da su on i Vlada Divljan bili komšije.

"Delio nas je samo zid, a mi smo delili sve. Vlada je bio moj prijatelj i muzički 'Proka pronalazač' novog talasa u Beogradu", rekao je Kolar.

Film "Nebeska tema" sniman je na lokacijama u Beogradu, Zagrebu, Beču, Rovinju i na Braču.

U filmu učestvuju prijatelji, saradnici i poštovaoci Vlade Divljana i njegovog stvaralaštva: Darko Rundek, Momčilo Bajagić Bajaga, Svetozar Cvetković, Zdenko Kolar, Srđan Šaper, Aleksandar Šandorov, Goranka Matić, Dina Divljan, Bojana Vunturišević, Dubravka Marković i članovi benda Ljetno kino.

Nema komentara.

Ostavi komentar