Naslovna  |  Zabava  |  Muzičke vesti  |  Otvoren konkurs za srpsku kompoziciju na "Evrosong 2020"
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Muzičke vesti

03. 09. 2019. Beograd

Izvor: Tanjug

Otvoren konkurs za srpsku kompoziciju na "Evrosong 2020"

Radio-televizija Srbije potvrdila je učešće na "Pesmi Evrovizije" u Holandiji 2020. godine i raspisala javni konkurs za izbor kompozicije koja će predstavljati Srbiju na najgledanijem svetskom muzičkom takmičenju, saopšteno je iz RTS.

Konkurs je otvoren do 15. novembra 2019. godine. Kako se navodi u saopštenju, u cilju razvijanja i unapređenja muzičkog stvaralaštva u oblasti popularne muzike, Radio-televizija Srbije organizuje izbor predstavnika Srbije za međunarodno takmičenje "Pesma Evrovizije 2020", koje će biti održano 12, 14. i 16. maja 2020. godine u organizaciji Evropske radio-difuzne unije (EBU).

Roterdam je u neizvesnoj trci sa Mastrihtom izabran za domaćina 65. takmičenja za najbolju pesmu Evrope. Selekciona komisija sastavljena od muzičkih urednika RTS-a, od ukupnog broja blagovremeno pristiglih prijava po raspisanom konkursu, izabraće kompozicije rukovodeći se isključivo umetničkim kvalitetom tih kompozicija.

Izbor kompozicije koja će predstavljati Srbiju i RTS na takmičenju za "Pesmu Evrovizije 2020" obaviće stručni žiri sastavljen od eminentnih muzičkih i medijskih stvaralaca i publika na takmičenju - muzičkom festivalu.

Ako od pristiglih radova nijedna kompozicija ne bude ispunjavala potreban muzički kvalitet, RTS ima pravo da samostalno izabere kompoziciju, dodaje se u saopštenju RTS-a.

Nema komentara.

Ostavi komentar