Naslovna  |  Zabava  |  Muzičke vesti  |  Džejms Blant singlom “Cold” najavljuje novi album
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Muzičke vesti

11. 09. 2019.

Izvor: http://headliner.rs

Džejms Blant singlom “Cold” najavljuje novi album

Posle kraće pauze, popularni britanski kantautor Džejms Blant vraća se na scenu šestim studijskim albumom “Once Upon a Mind”.

Blant je obećao da će novi album biti najiskreniji u njegovoj dosadašnjoj karijeri, a najavio ga je emotivnom baladom “Cold” za koju je urađem i zanimljiv spot.

Déjà vu trenutak koji se javlja gledanjem novog videa redatelja Kaluma Mekdarmida proizlazi iz činjenice da novi spot doslovno preslikava poznatu video priču Blantovog debitantskog singla “You’re Beautiful” objavljenog 2004.

Petnaest godina posle hrabrog skoka s litice, nešto zreliji i pametniji Džejms Blant nalazi se na istoj obali, u istoj odeći  ponovo se penjući po klisuri bez kaskadera odajući pritom počast poznatom spotu brojnim skrivenim detaljima koje će prepoznati svi njegovi verni fanovi.

 – Jednom davno bacio sam se s litice. Petnaest godina kasnije došli smo do novog poglavlja – našalio se  Blant.

Prema njegovim rečima, najavni singl je metafora svega što je doživeo u životu. U istom tonu biće i ostale pesme na novom izdanju koje će 25. oktobra objaviti Atlantic Records.

– Svaka pesma na novom albumu predstavlja nešto što trenutno proživljavam ili sam nedavno doživeo. To su vrlo intimne stvari i ponosan sam što mogu da ih podelim sa publikom – dodao je Blant.

Debitantsko izdanje Džejmsa Blanta “Back To Bedlam” svrstava se u muzičke klasike što potvrđuje i podatak da je album postigao deseterostruki platinasti tiraž u Velikoj Britaniji.

“Back To Bedlam” objavljen je 2004, a pošto je sledeće godine singl “You’re Beautiful” osvojio svet, britanski kantautor postao je jedan od najtraženijih izvođača i u kratkom periodu prodao više od 23 miliona nosača zvuka.

Nema komentara.

Ostavi komentar