Naslovna  |  Zabava  |  Trivia  |  BBC će praviti dokumentarnu TV seriju o Greti Tunberg
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Trivia

11. 02. 2020. London

Izvor: Beta

BBC će praviti dokumentarnu TV seriju o Greti Tunberg

BBC Studio će biti producent dokumentarne televizijske serije o mladoj švedskoj ekološkoj aktivistkinji Greti Tunberg, saopštila je ta britanska kompanija.

Program će pratiti medjunarodno zalaganje mlade aktivistkinje za očuvanje životne okoline i njene sastanke sa istaknutim naučnicima i političkim vodjama, ali će takođe pratiti njen put odrastanja, navodi se u saopštenju.

U seriji će biti prikazani i neki trenuci mira kada ona piše svoje oštre govore, koji se sada šire i analiziraju širom sveta, navodi se u saopštenju BBC Studija.

Sedamnestogodišnjakinja, čiji lik je postao prepoznatljiv širom sveta, postala je portparol generacije zabrinute zbog klimatske krize od kada je počela da organizuje proteste ispred švetskog parlamenta u avgustu 2018. godine sa natpisom "Školski štrajk za klimu".

Ona je postala oličenje ekoloških briga mladih i manje mladih i podstakla milione ljujdi da se angažuju, i pozvana je da govori na samitu UN o klimi.

"Klimatske promene su verovatno najvažnija tema naših života. I stoga izgleda prikladno napraviti seriju koja istražuje naučne podatke iza te kompleksne teme", rekao je izvršni direktor BBC Studija Rob Lidel.

"Moći to uraditi sa Gretom je izuzetna privilegija" dodao je Lidel koji se raduje ideji da vidi izbliza šta znači biti svetska ikona i jedno od najpoznatijih lica na planeti.

Nema komentara.

Ostavi komentar