Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Trivia

02. 03. 2020.

Izvor: Hina

Posao iz snova za obožavaoce Bitlsa

Jedna od najvećih nezavisnih konzervatorskih organizacija u svetu koja se bavi očuvanjem okoline i baštine u Engleskoj, Velsu i Severnoj Irskoj - "The National Trust", traži osobu koja će voditi posetioce kroz kuće u kojima su odrastali Pol Makartni i Džon Lenon.

Iz organizacije kažu da je reč o prilici koja se dobija jednom u životu, uz objašnjenje da dosadašnji dugogodišnji vodič odlazi u penziju, piše BBC.

U dvema liverpulskim kućama nastali su brojni hitovi legendarnog benda, a sada se traži osoba koja će odličnim znanjem oživeti rane godine dvojice članova Bitlsa.

Pol Makartni živeo je na adresi 20 Forthlin u naselju Alerton od 13. do 22. godine. U njoj je komponovao stotinak Bitlsovih pesama.

Lenon je s tetkom Mimi od pete do 22. godine živeo u kući iz tridesetih godina prošlog veka u Mendipsu u Vultonu.

Oglas za posao objavljen je pošto je 71-godišnja Silvija Hol koja poslednjih osam godina brine o kući Makartnija, odlazi u penziju.

"Uvek mi je na umu to da predstavljam porodicu Makartni. Pritom mi je Polov brat Majk od velike koristi, s obzirom na brojne informacije koje od njega dobijam iz prve ruke. Posetioci postavljaju razna pitanja - gde je sahranjena Polova majka, kakvu je vrstu duvana pušio Polov otac Džim...", pripoveda.

Hol je kroz kuću provela brojne američke muzičare, među kojima su bili Debi Hari, Džejms Tejlor i drugi, ali kaže da je svaki posetioc poseban.

Sajmon Ozborn, direktor podružnice "National Trust" u Liverpulu kaže da se traži osoba "koja će s velikom strašću udahnuti život u priče o ranim godinama članova Bitlsa".

"Uspešan kandidat ovom poslu mora pristupiti s puno entuzijazma jer reč je o mestima koja su značajna za istoriju muzike, a pritom mora voditi računa i o posetiocima. Mislim da je ovo uistinu životna prilika za bilo kojeg obožavatelja Bitlsa", rekao je.

Nema komentara.

Ostavi komentar