Komšija reporter

Zaposleni na određeno biće vraćeni na ugovore sa EPS?

Oko 80 zaposlenih u EPS-u na određeno vreme okupilo se danas ispred direkcije u Kostolcu gde su tražili razgovore sa nadređenima iz ogranka TE-KO Kostolac. Njima ugovori o radu ističu u maju, a dobili su uveravanja da će nakon tromesečnog angažovanja za PRO TENT Obrenovac biti vraćeni na ugovore sa EPS-om.

Dogovorom iz 2016 sa direktorom EPS-a i ministrom rudarstva i energetike, ljudima u okolnim selima  koji su ugroženi delovanjem površinskog kopa Drmno ponuđeno je zaposlenje u EPS, kao vid iskupljenja za posledice nastale radom postrojenja. Veliki broj ljudi je nakon godinu dana rada na PP ugovorima dobio ugovore na dve godine. Radi se o oko 200 radnika koji bi sada trebalo po isteku tih ugovora da budu angažovani za PRO TENT Obrenovac.

Delegaciju koja je predvodila okupljene jutros je primio korporativni direktor Đorđe Kučinar. Dogovoreni su uslovi koji odgovaraju svim zaposlenim na određeno vreme u EPS-u. Postignut dogovor trebalo bi da bude realizovan do polovine avgusta 2019.godine. Reč je o tome da zaposleni u maju ipak prelaze u PRO TENT na 3 meseca, nakon čega bi ponovo trebalo da zasnuju ugovor sa EPS-om.

Ukoliko se ovo ne ispuni, radnici najavljuju proteste.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend