Lokalne vesti

100 godina vrtića

Dečji vrtić u Požarevcu obeležava 100 godina od osnivanja predškolske ustanove u gradu.

Centru za kulturu još danas se održava manifestacija „Ulica otvorenog" srca u kojoj su izloženi ukrasni predmeti koje su izradila deca iz vrtića.

Danas je održana svečana akademija na kojoj je predsednik skupštine Miomir Ilić rekao da je grad prihvatio obavezu da pomogne ustanovi izgradnjom novog vrtića kojim će se proširiti kapaciteti.

100 godina od prvog vrtića u Požarevcu više od 400 dece je prekobrojno za upis u celodnevni boravak.

Novi vrtić koji bi zadovoljio potrebe za 150 dece najavljuje se već duže vreme. Trebalo bi da bude izgrađen u Drvarskoj ulici u Burjanu. Iako su postojale najave da bi zgrada trebalo da bude završena ove godine, gradonačelnik je ranije rekao da očekuje tek početak grubih radova.

Završna manifestacija proslave 100 godina vrtića, balonijada održaće se u sredu od 16 sati na glavnom gradskom trgu u Požarevcu. Centar grada biće zatvoren za saobraćaj od 15 do 22 časa.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend