Lokalne vesti

120 godina od rođenja Milivoja Živanovića

Na današnji dan 1900.godine rođen je pozorišni i filmski glumac Milivoje Živanović.

Glumačku karijeru Živanović je počeo u putujućem pozorištu Udruženja glumaca. Zalaganjem Branislava Nušića postao je stalni član Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu.

Nakon nekoliko godina provedenih u Skoplju, 1932. godine ostvaruje svoj dugogodišnji san, ulazi u Narodno pozorište u Beogradu. Kada je 1947. godine osnovano Jugoslovensko dramsko pozorište, Živanović se našao u novom ansamblu i u njemu ostao do smrti.

Ostvario je uloge za pamćenje: Jegor Buličov, Kralj Lir, Agaton, Gabrijel Borkman… Za izuzetne glumačke kreacije dobio je više visokih priznanja, među kojima „Sedmojulsku nagradu“ i „Medalju Stanislavskog“, koju mu je, 1966. godine, dodelio Moskovski hudožestveni teatar.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend