Lokalne vesti

150.000 turista posetilo turističke atrakcije u opštini Golubac

U 2019. godini turističke atrakcije opštine Golubac među kojima su pre svega Tvrđava Golubački grad i manastir Tumane posetilo je oko 150.000 turista.

Tvrđava je trenutno zatvorena za posetioce, a ponovo će biti otvorena od 15. februara.

Golubačka tvrđava obnovljena je zahvaljujuću sredstvima Evropske Unije, a prema rečima predsednika ove opštine Nebojše Mijovića, sa obnovom ove tvrđave, oživeo je i saobraćaj na ovom delu Dunava, pa je kod tvrđave u prošloj godini pristalo oko 100 turističkih brodova, a ove godine očekuju da se njihov broj udvostruči. 

Kroz Golubac prolazi Dunavska biciklistička ruta EuroVelo 6 kojom godišnje prođe od 10 do 15 hiljada biciklista iz Evrope.

Takođe, upotpunjavanju turističke ponude ove opštine doprineli su i manastir Tumane, koji je važan za razvoj verskog turizma, ali i planirana izgradnja plaže i marine na Dunavu, kao i biciklističke staze od naselja Vinci do Golubačke tvrđave duge 12 kilometara.

Evropska Unija je pored obnove tvrđave, finansirala uspostavljanje vodnog graničnog prelaza trajektom na liniji Nova Moldava- Golubac, koji omogućava transport putničkih vozila i ljudi, a prema rečima predsednika opštine ovaj projekat omogućava povezivanje svih opština Braničevskog okruga sa susednom Rumunijom, što je veoma važno kako za turizam ovog dela Srbije tako i za društveno-ekonomski razvoj.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend