Lokalne vesti

150 godina Saveza inženjera i tehničara Srbije pretočeno u izložbu

Galeriji savremene umetnosti povodom Dana oslobođenja grada Požarevca 15. oktobra svečano je otvorena izložba pod nazivom 150 godina Saveza inženjera i tehničara Srbije – od tehničarske družine do savremenog udruženja.

Organizatori izložbe su Savez inženjera i tehničara Srbije, Savez društva inženjera i tehničara Požarevca i Narodni muzej Požarevac.

Publici su se obratili Milutin Stanković, predsednik Saveza društva inženjera i tehničara Požarevca, Igor Marić, predsednik Saveza inženjera i tehničara Srbije i Bojan Ilić, predsednik Skupštine grada Požarevca.

Milutin Stanković je istakao da se ove godine obeležava 40 godina od Saveza društva inženjera i tehničara grada Požarevca čije je postojanje obeleženo brojnim aktivnostima i radom.

Igor Marić je govorio o značaju inženjerske struke i istakao da je Savez članica federacije evropskih saveza inženjera i tehničarakoji su bliski evropskom parlamentu.

Bojan Ilić koji je otvorio ovu izložbu pozvao je sve inženjere i tehničare da ostanu u zemlji i rekao da će lokalna samouprava pružiti pozitivan balans privredi da bi privreda mogla da se razvija u našem kraju i našem gradu što bi doprinelo uslovima za ostanak.

Nakon svečanog otvaranja izložbe prikazan je dokumentarni film „Broj i mera,moja vera“.

Izložba je koncipirana u dva integrativna dela: prvi, u kome se kroz foto i arhivsko-dokumentacioni materijal, hronološki od početka osnivanja pa do danas u osnovnim crtama prikazuje istorija Saveza inženjera i tehničara Srbije i drugi deo, gde su predstavljeni pojedini značajni inženjeri i stručna dostignuća.

Izložba je otvorena do 4. novembra, a ulaz je slobodan.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend