Lokalne vesti

27 godina radija Boom 93

Na današnji dan pre 27 godina, Boom 93 je počeo da emituje radijski program. Boom 93 je danas kao lokalni medij primarni izvor informacija građanima o radu lokalnih vlasti, kao i o političkim, kulturnim i drugim relevantnim zbivanjima u Požarevcu i okolini.

Od osnivanja Boom 93 je otvoren, objektivan, nezavisan, profesionalan i urban. Zalažemo se za  poštovanje ljudskih prava, sistemsku reformu društva i uspostavljanje novog sistema vrednosti.

Politički nezavisan, od svog osnivanja Boom 93 je bio protiv ratnohuškačke politike, nepoštovanja i kršenja ljudskih prava, pljačke i kriminalizacije Srbije.Ovakav pristup doneo nam je i niz problema u prošlosti, a bili smo zabranjivani u više navrata  tokom režima Slobodana Miloševića.

Nastojimo da opravdamo svoju funkciju, adekvatno informišemo građane i zaštitimo njihov interes. Zbog toga i u novije vreme trpimo pritiske nosioca vlasti.

Smatramo da je uloga medija u lokalnoj zajednici od neprocjenjivog značaja za njen razvoj i da su upravo lokalni mediji mehanizam putem koga  građani mogu da učestvuju u javnom životu, iskazuju svoje interese i  raspravljaju o učincima vlasti.

Program Boom93 ispunjava sve funkcije – informativnu, zabavnu, kulturnu, propagandnu, uz prebacivanje na mobilizatorsku i angažovanu u vanrednim situacijama.

Radio Boom93 je jedan od osnivača ANEM-a.

Dobitnik je nagrada „Jug Grizelj“, 1998.godine za unapređivanje slobodnog novinarstva, širenje slobode izražavanja i sprečavanje mržnje među ljudima.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend