Lokalne vesti

3D bioskop u gradu

U Centru za kulturu 26.jula biće prikazana tri filma u 3D digitalnom formatu. Reč je o saradnji sa firmom Art Vista koja nudi usluge mobilnog bioskopa. Odgovorni u centru kažu da je namera da se oživi bioskop u gradu.

Požarevac nekoliko godina unazad nema bioskop. Osim povremenih filmskih revija u Centru za kulturu, nije bilo redovnih projekcija. Namera je da se od predstojeće jeseni tri do četiri puta i mesecu prikazuju 3D filmski hitovi.

Jedan od urednika programa Goran Jovanović kaže da je prikazivanje aktuelnih filmskih hitova u petak na neki način test, kako bi se ispitalo raspoloženje publike u Požarevcu za projekcije ovog tipa.

On kaže da je do saradnje sa Art Vistom zbog kvaliteta usluga i tehničkog potencijala.

Jovanović je dodao da za biskop nije potrebno sporovođenje javne nabavke. U ovom slučaju Centar za kulturu je serviser, odnosno prikazivač koji obezbeđuje salu, dok firma iz Beograda sklapa ugovore sa distributerima, obezbeđuje opremu i tehničku podršku. Odnos zarade je 1:5, a cena ulaznice 250 dinara.

Ove sedmice u velikoj sali biće prikazani filmovi Čuvari tajnog kraljevstva, Svetski rat Z i Supermen – čovek od čelika. Jovanović kaže da je realno da od jeseni krenu redovnije projekcije, jer postoji hendikep sa velikom salom koja nema klimatizaciju.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend