Lokalne vesti

40 odsto od dobiti u budžet

Na osnovu odluke gradskog veća u maju ove godine, preporuka javnim preduzećima u Požarevcu je da deo ostvarene dobit na kraju budžetske godine vraćaju osnivaču.

Zamenik gradonačelnika Vukica Vasić kaže da je precizirano da 40 odsto dobiti se vraća u kasu osnivača. Inače, ona je podsetila da postoji odluka Vlade Srbije gde je taj iznos 50 odsto i odnosi se na sva preduzeća koja se bave delatnošću od javnog značaja.

Gradsko veće je danas razmatralo odluke upravnih odbora nekoliko javnih preduzeća i ustanova u Požarevcu.

Na osnovu izveštaja o finansijskom poslovanju za 2011. godinu, po dobiti prednjači Javno preduzeće Toplifikacija sa 41,4 miliona dinara, slede Komunalne služne sa 8,4 miliona, Vodovod sa 7 miliona dinara i Parking servis sa 1,2 miliona dinara.

Podsećamo da su se na listi najuspešnijih javnih preduzeća u 2010.godini po dobiti, među prvih 100 našla tri preduzeća iz Požarevca: Toplifikacija, Komunalne službe i Parking servis.   

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend